2016. május 18.

63 milliót kapnak civilek a MagNet Banktól

Az összeget a Bank ügyfelei a Közösségi Adományozási Program (KAP) keretében osszák szét, az általuk kiválasztott civil szervezetekre leadott szavazataikkal.

A MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfelei az átláthatóság jegyében minden évben, postai levélben értesülnek arról, mennyi a Bank adózott, tiszta nyeresége, és ők pontosan hány forinttal járultak ehhez hozzá – e nyereség 10%-ának rájuk eső része felett rendelkezhetnek az általuk választott civil szervezet javára idén is. Így 2016-ban már hetedik alkalommal támogathatnak alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket a MagNet ügyfelei anélkül, hogy ez nekik pénzbe kerülne.

Az idei 63 319 967 Ft-os rekord összegről összesen 32.193 ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. Ezzel a KAP indulása óta eltelt hét év alatt összesen 186 743 641 forintnyi támogatás kerül szétosztásra több mint 180 különböző alapítvány és egyesület javára. A rendelkezési időszak 2016. május 16-án kezdődik, és mintegy másfél hónapig tart majd.

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: "Egy egészséges társadalomban nagy szerepe van a hasznos civil kezdeményezéseknek, legyen szó emberi jogokról, egészségügyről, kultúráról, környezetvédelemről vagy bármilyen más fontos és aktuális témáról. A MagNet Banknál sokat dolgozunk azon, hogy ügyfeleink aktívan éljenek különleges ügyféljogaikkal, rendelkezzenek a Bank nyereségének egy részéről, vagy bankkártyájuk használatával folyamatosan támogathassanak jó civil ügyeket."

A Közösségi Bank ügyfelei személyesen, telefonon, Netbankon és a Bank weboldalán keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról. Itt tájékozódhatnak a választható projektekről, majd itt követhetik nyomon azt is, hogy a kedvenc szervezetük által gyűjtött támogatás miként növekszik napról napra. A rendelkezések alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet ezt követően, július elején utalja át a szervezeteknek.

Címkék: magnet kap civil bank