A mobil és a videó szegmens növekedése három számjegyű, csakúgy, mint a kelet-közép-európai régióé.

Az IAB Europe a dmexco 2015-ön hozta nyilvánosságra a kontinens programozott vásárlási piacának számait. A költés a 2013. évi 2,14 milliárd euróról tavaly 3,65 milliárdra növekedett. Ezen belül –az első ízben közölt – programozott mobilreklám 240 százalékkal, 552 millióra, a programozott videohirdetések 176 százalékkal, 205 millió euróra emelkedtek, és ezzel a teljes szegmens 27,3, illetve 12,1 százalékát adják.

A kelet-közép-európai régió egyelőre csupán 5-6 százalékát adja a kontinens összes programmatic költésének, viszont növekedési üteme magasabb a nyugat-európainál.

Az IAB Europe és az IHS által összeállított számok valamennyi piaci szereplő szempontjait figyelembe veszik, és az IAB által gyűjtött költési adatokon, tranzakciós adatokon, valamint statisztikai és ökonometriai modellezésen alapulnak.

A tanulmány mellékelten letölthető.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.