2012. március 09.

800 milliós tendert nyert az IMG

Médiastratégiára, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs feladatokra írt ki tendert a Miniszterelnökség

Médiastratégiára, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs feladatokra írt ki tendert a Miniszterelnökség.

Bruttó 800 millió forint keretösszegű szerződést kötött a Miniszterelnökség az IMG-vel médiastratégia alkotásra, médiatervezésre és -vásárlásra, illetve reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs feladatok elvégzésére - írja az MTI.

A kormányzati portálon nyilvánosságra hozott - hirdetmény közzétételével indított, tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött - kontraktus a keretösszeg teljes felhasználásáig, de legfeljebb az aláírástól számított egy évig hatályos azzal, hogy az utolsó pénzügyi teljesítésre 2013. június 30-ig kerülhet sor. A megbízott ügynökség eseti megrendelések alapján dolgozik.

A dokumentum szerint a kormányzati kommunikáció alapvető célja, hogy bemutassa: a kormány összefüggő döntések sorozatával tudatosan építi az erős, jól működő, nemzeti érdekeket képviselni és érvényesíteni képes Magyarországot. Az anyag fontos feladatként jelöli meg, hogy meghatározott intézkedések köré brandeket építsenek fel, amelyeket az emberek egyértelműen a kormányhoz kötnek. A következő időszak kiemelt feladatának nevezik a bulvársajtó tudatos használatát és azt, hogy lehetőséget adjanak a visszacsatolásra, a kétirányú kommunikációra.

A tárgyalásos eljárás ajánlattételi szakaszában ügynökségi mintafeladatot írtak ki, melynek kidolgozása a közbeszerzési eljárásban való részvétel egyik alapfeltétele volt. Témája a "Nemzeti Konzultáció a közbiztonságról" volt, a kampány fiktív költségvetését 50 millió forintban jelölték meg.