Versenyfelügyeleti bírságot kapott a Telekom

Versenyfelügyeleti bírságot kapott a Telekom
2019. április 2.

A Gazdasági Versenyhivatal döntése szerint a Telekom „Mennyit fizetnél egy iPhone-ért?” című elektronikus reklámlevelében nem tárgyilagosan hasonlította össze az iPhone 7 készülékajánlatokat saját és versenytársa előfizetői csomagja részeként. A hatóság 12,5 millió forintos bírságot szabott ki a cégre a jogsértésért.

Véleménynyilvánítás 2.0: megbanksyzés

Véleménynyilvánítás 2.0: megbanksyzés
Mezei Péter2019. március 29.

2018. október 5-én Banksy, a híres utcai alkotó arctalan zseniből arcátlan művésszé vált. A több mint egymillió fontért értékesített Lány léggömbbel című festményét annak eladását követően ledarálta az általa a képkeretbe épített iratmegsemmisítővel. Milyen művészeti, kommunikációs és jogi következményei lehetne a véleménynyilvánítás ilyen formájának?

Mészáros Antónia: „Ne csukjuk be a szemünket!”

Mészáros Antónia: „Ne csukjuk be a szemünket!”
Tóth Olivér2019. március 25.

A BBC-nél dolgozott, amikor kiküldték haditudósítónak Irakba és más veszélyes terepekre Koszovótól Zimbabwéig. 2006-ban jött haza az MTV-hez, ahol politikai, közéleti műsorok szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott. Tévés pályafutását az ATV-n fejezte be. Mészáros Antónia a magyarországi UNICEF ügyvezető igazgatójaként ismét a világ válságövezeteiben jár, pedig kihívást az itthoni szervezetben is talál bőven.

Pöttyökben az igazság

Pöttyökben az igazság
Béres Máté2019. március 22.

A Túró Rudijáról elhíresült több mint ötvenéves Pöttyös egy igazi love brand, éppen ezért nem szükséges, hogy a termékeihez hozzárendelt marketing csak és kizárólag a fogyasztás növelését erősítse – állítja Princz Andrea a társaság marketingmenedzsere, valamint Naszály Ferenc, a Kraftwork digitális üzletágvezetője. Az ügynökség már 16 éve dolgozik a márkával együtt azon, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a digitális térben is, ez idő alatt egyedülálló módon több mint egymilliós Facebook-bázist építettek fel, ami a legnagyobb influencerek követőszámával vetekszik. A két szakemberrel az innovációkról, a konkurenciáról, a cukormentes és organikus árucikkek növekedéséről, valamint a nosztalgia érzésének veszélyéről is beszélgettünk.

Nagy Anna: „Addig csináljuk, amíg az erőnkből telik”

Nagy Anna: „Addig csináljuk, amíg az erőnkből telik”
Tóth Olivér2019. március 18.

Ma Magyarországon félmillió gyereket nevelnek egyedülálló szülők, akiknek az anyagi és a napi logisztikai gondok mellett a legnagyobb problémájuk az elszigetelődés. Az egykor újságíróként, később kormányszóvivőként is dolgozó Nagy Anna csodaként éli meg az Egyszülős Központ létrejöttét, a rendelkezésére álló időt viszont kevésnek érzi, hogy minden szülőn segíteni tudjanak.

The overall problem is that metadata for videos remains thin, and relies mainly on the tagging by posters, who don´t typically label their work “hate speech” or “kill the Jews.” And the technology for the semantic Web, AI, image screening and other means for detecting repulsive content is simply inadequate. Where porn, racism and gore are concerned, the flagging mechanisms are woefully intermittent. Call it algo-arrhythmia. - Bob Garfield, a MediaPost szerkesztője annak kapcsán, hogy az Alphabet piaci értéke 28 milliárd dollárt zuhant a reklámelhelyezési botrány miatt