Szalay Dániel 2012. január 13.

A BBDO ki is vonul, meg nem is

A DDB képviseli a továbbiakban a BBDO reklámügynökséget hazánkban. Mint a cégnél fogalmaznak, lépéskényszerbe kerültek a magyarországi bizonytalan helyzet miatt.

Megerősítették a Médiapiac.com érdeklődésére, hogy kivonul az egyik legismertebb reklámügynökség, a BBDO Magyarországról. Bár ez csak részben igaz, mert egészen pontosan a BBDO Budapest márka jelenlétét és így az általa kezelt márkák kommunkációját a DDB Budapest biztosítani fogja a továbbiakban is.

A két cég magyarázata szerint a hatékonyabb üzletmenet és az ügyfelek igényeinek még megfelelőbb kielégítése érdekében döntött a tulajdonos Omnicom a fontos üzleti átcsoportosítás mellett. A változás már 2012. január 13-tól, vagyis mától érvényes.

"A jelenlegi magyar gazdasági helyzetben ez a lépés megerősíti az Omnicom-csoportot a hazai piacon" - magyarázza az a közlemény, amit telefonos megkeresésünkre Simon András, a BBDO Budapest CEO-ja küldött el szerkesztőségünknek.  "A gazdasági válság harmadik évében járunk, Magyarországon egy bizonytalan, folyamatosan alakuló gazdasági környezet van, így a szokásos üzletmenet kifejezést mára elfelejthetjük" - idézi a közlemény Simont. A vezető hozzátette: “Nincs rosszabb megoldás annál, mint ignorálni a valóságot. Újszerű helyzetre újszerű megoldást kell találni és a mi esetünkben ez történik".

Hannes Wirnsberger, a DDB Budapest vezetője szerint "mindkét ügynökség elkötelezett a magas minőségű munka iránt és biztos vagyok benne, hogy a két kultúra egyesítése minden érintett fél számára inspiráló lesz. És az inspiráció az, amely végül is értéket teremt. Ez az átszervezés még hatékonyabb munkavégzést jelent nekünk, miközben megőrizzük és fejlesztjük a munka színvonalát, így ügyfeleink számára folyamatos versenyelőnyt biztosítunk.”

A témára a későbbiekben várhatóan még visszatérünk.

Címkék: bbdo ddb