2020. március 23.

A Bors és a Republic Group aranyesőt zúdított az országra

Új, egyedi kampányt mutatott be Magyarország egyik legnagyobb bulvár napilapja, a Bors. Az Aranyeső című nóta koronázatlan királya, Bódi Guszti személyesen hozza el a 10 milliós főnyereményt az olvasóknak.

Az internetes hírportálók és az online médiumok térnyerésével folyamatosan nő az olvasókért folytatott harc a bulvár napilapok körében is. A Borstól megszokott humoros, enyhén szarkasztikus hangvétel és az önirónia jellemzi a legújabb kampányt is, ami nagyon jól rezonál a napilap olvasótárborával. Az olvasószám növelésének érdekében olyan nyereményjátékra és kommunikációs megoldásra volt szükség, ami nagyban elüt a megszokottól. A Bors idén februárban útjára indított nem mindennapi kampányának középpontjában a 10 millió forint értékű nyeremény és Bódi Guszti állnak.

A napilapok adottságából fakadó, mindennapok történéseire való gyors reagálás tükröződik a headline-ban is:

Helló, itt a ló, itt meg a lóvé!

„A Bors életében 2020-ban új időszámítás kezdődött, és ezt szerettük volna a kommunikációban is érzékeltetni. Olyan kommunikációs platformot kerestünk, ami újszerű, meghökkentő, és a reklámzajból kellőképpen kitűnik. Az Aranyeső dal volt a kiindulási pont, és a Republic kreatív csapata tökéletesen ráérzett, hogy vizualitásban valami nagyon újat kell hozniuk, olyat, ami a mulatós nóta stílusának tökéletes ellenpólusa. A prezentáción nem hittünk a szemünknek, annyira meglepett minket a képi világ, de aztán rájöttünk, hogy pont erre van szükség. Egy olyan megoldásra, amit minden néző észrevesz, mert szokatlan és furcsa, de mégis vonzó. A kampány indulása után izgatottan vártuk az eredményt. A példányszámok bebizonyították, hogy merésznek kell lenni, mert a fogyasztó ingerküszöbét különben nem érjük el” - mondta Simon Zsuzsanna a lap marketingvezetője.

Az integrált reklámügynökség a produkciós csapattal együtt a ’trash kultúra’ színes világából merített inspirációt a képi világot illetően is. Az animáció során kollázs technikát alkalmazták. Az ismert közszereplő szürreális környezetbe helyezésével, illetve a rikító színek használatával a reklám üzenete egyszerűen és könnyen utat talál a fogyasztókhoz - a Fekete Szemek királya Bódi Guszti elhozza a nyereményesőt az olvasók számára.

Gusztival és az arany forintokat szállító pegazusával az online térben Google display hirdetések és YouTube pre-roll videók formájában, offline pedig a TV-ben és citylightokon találkozhat a nagyközönség. A nyereményjáték ideje alatt a Bors címlapokon (kivétel a vasárnapi Bors) kell keresni a feltéphető matricát, melynek a hátoldalán szerencsés esetben három egyforma szimbólum, vagy a MIL, illetve a LIO felirat található. A játék egészen március 24-ig tart.

„Amikor briefeltek bennünket, azt mondták, aranyeső, mi azt mondtuk, legyen. Amikor prezentáltuk az ötleteket, mi azt mondtuk arany lézersugár, Bódi Guszti, Holle anyó. Ők azt mondták, legyen. Lett. Jutalomjáték” - mondta Márton Szabolcs a Republic Group kreatívigazgatója.

„Mindenekelőtt szürreális. Ezért megpakoltuk azt a bizonyos táskát, és a giccstrash, szinte mindent elbíró vizualitásával alkottuk meg az aranyló univerzumot. Beszélő lovat adtunk Guszti alá, felruháztuk őt - a Cyclopsot is leköröző - szuperképességgel, majd elhittük, hogy tényleg bármi megtörténhet. Már az elején volt bennem valami bizsergés, hogy ebből valami nagyon mókás dolog fog kisülni. Szabadonengedtük a fantáziánkat már az első ötleteléstől kezdve. Egy igazi fun projekt volt” - tette hozzá Kovács Adél a Republic Group art directorja:

Domán Gergő a Republic Group szövegírója elmondta: „A bulvárra jellemző, hogy bármi megtörténhet, és általában meg is történik. Ennek tudatában alakítottuk ki a kreatív koncepciót. Az ügyfél által választott Aranyeső névtől egy lépés volt eljutni Bódi Gusztiig. Ha pedig már eddig eljutottunk, gondoltuk, miért ne mennénk tovább. Úgyhogy elképzeltük, milyen lehet az a világ ott fenn a magasban, ahol a párnát rázó Holle anyó helyett Bódi Guszti zúdít aranyesőt az országra a Borssal.”