2014. október 14.

A CEMP-hez kerül a PORT.hu kiadója

A Libri-Shopline és a CEMP-csoport stratégiai együttműködésének következő lépéseként a CEMP megvásárolta az LS Média Network-öt.

A Libri-Shopline és a CEMP-csoport stratégiai együttműködésének következő lépéseként a CEMP megvásárolta és médiaportfoliójába illeszti az LS Média Network-öt.

Az SQ Invest és a CEMP-csoport közös, többségi tulajdonában lévő Libri-Shopline csoport a tavalyi megalakulását követően a két korábban külön működő vállalatcsoport tevékenységének összehangolására és hatékonyabbá tételére helyezi a hangsúlyt. Ennek következő lépéseként 2014 októberétől a PORT és számos más kiadvány (pl. Fidelio, Bóbita) kiadója, az LS Media Network Kft. közvetlenül a CEMP médiaportfolióját erősíti. Az eladás nem érinti a Libri-Shopline és az LS Media Network Kft. közötti stratégiai együttműködést, ezen belül a Libri-Shopline csoport kereskedelmi márkáinak és a kulturális programmagazinok közötti együttműködést, amely továbbra is változatlan formában fennmarad.

Az LS Media Network Kft. korábbi társtulajdonosa, ügyvezetője Zsoldos Dávid a jövőben a CEMP keretein belül folytatja a munkáját és irányítja a portfoliót.

Az LS Media Network Kft. 100%-os tulajdonrészének megvételével a CEMP jelentős lépést tett internetes tartalomszolgáltatói pozíciójának megerősítésére. A CEMP a most vásárolt kulturális kiadványok segítségével a hír- és gazdaság profilú internetes kiadványok mellett a kulturális tájékoztatásban is a legerősebb hazai szereplők közé került. A most megvásárolt kiadványok kiegészítik és szélesítik az Index mellett már most is megtalálható, színes média-portfóliót.

Az eladó Libri Kft. a tranzakciót a társaság korábbi beszámolójában szereplő könyv szerinti értékhez közel hajtja végre, ezért a médiaüzletág eladása a cégcsoport értékére, így a Libri-Shopline Nyrt. részvények értékelésére semleges hatású – írja a cég közleménye. A Libri-Shopline tervei szerint a most bejelentett tranzakció egyben lehetőség is a csoport számára, hogy megerősítse kereskedelmi kompetenciáit, és akár a jelenleg üzemeltetett három kereskedelmi márka esetében (Libri, Shopline, Bookline), akár további akvizíciókkal erősítse a csoport online és offline kereskedelemben betöltött szerepét.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.