2016. március 28.

A Cartoon Network kiszínezte a Vasúttörténeti Parkot

A Vasúttörténeti Park és a Cartoon Network immár 2013 óta működik együtt különböző gyermek-és családi rendezvények kapcsán.

A park főbb eseményein - úgy, mint Húsvéti Nyuszi Expressz, Gyermeknap, illetve a Télapó Expressz – a Cartoon Network gyermekcsatorna is számos programmal szórakoztatja a látogatókat. A korábbi sikeres együttműködéseket megkoronázva idén tavasszal egy újabb nagyszabású közös projektet álmodtak meg: 2016. március 25-én a Vasúttörténeti Park és a Cartoon Network közös szervezésében új pompába öltözött a Park régi vakolt téglafala. A csatorna támogatásával vidám vonatok képei és a Kalandra fel! című rajzfilmsorozat színes figurái kelnek életre a régi szürke falakon. A közel negyven méteres Tatai úti kerítést, a világ legrangosabb filmes díjait elnyert sorozat teljes jelenetei díszítik abból az alkalomból, hogy a Cartoon Network március 28-tól műsorára tűzi a Kalandra fel! legújabb évadát.

A XIV. kerület Tatai úti részét megszépítő akció a zuglói önkormányzat jóváhagyásával és teljes részvételével valósult meg. A végső munkálatokban Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka alpolgármester és a Kalandra Fel!-rajongó Puskás Peti színész-énekes is részt vett néhány ecsetvonás erejéig, akik együtt alkottak a helyi gyerekekkel. A falfestéssel a szervezők nemcsak a Vasúttörténeti Parkba ellátogató családoknak szeretnének kedveskedni, hanem a környéken lakóknak is.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

11 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.