2016. augusztus 23.

A Coca-Cola és az innováció

A „CokeForward” programot új, kísérleti partnerségek és gyors döntések jellemzik.

Bachir Zeroual, a The Coca-Cola Company marketingpartnerségekért felelős igazgatója szerint a CokeForward kezdeményezés az ígéretes partnerekkel folytatott, alacsony költségvetésű kísérleti programokról szól, melyekből az elmúlt hat hónap során nyolcat is megvalósítottak.

Az egyik ilyen projekt a – Partnered üzleti partnerkereső szolgáltatás segítségével megtalált – Reddittel közös Super Bowl aktivitás volt: a felhasználók arról szavazhattak, hogy a márkának a döntőn vetített szuperhősös reklámfilmjében mely karakterek szerepeljenek együtt. A partner azonosításától a kész anyag adásba kerüléséig pontosan hat nap telt el, viszont a precizitásból sem engedtek – állítja Zeroual. Mindehhez szükség volt az együttműködők közvetlen párbeszédére – így az ügynökségek kiiktatására -, valamint a partnerbe vetett bizalomra is. A natív jellegű megjelenéseknél a nagy márkáknak is hozzá kell szokniuk a kontroll részleges feladásához – mondja az igazgató. A hasonló pilot projektek épp a kapcsolódó kockázat felméréséről szólnak.

(Forrás: Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.