2020. február 13.

A DDB Budapest vezeti az M+ Listát

Az első két helyen lévő ügynökségek egy évvel korábban egyáltalán nem szerepeltek a top csapatban.

A DDB Budapest egy év alatt 12 helyet előreugorva került a friss M+ Lista élére, a második helyezett Wavemaker Hungary nem is szerepelt a listán. A tavalyi dobogósok közül egyedül a Mito tudott bent maradni az első háromban. A két másik tavalyi dobogós, az első helyet és így a 2018-as év ügynöksége címet megszerző Artificial Group és az akkori harmadik Café Communications sem távolodott azért messzire a dobogótól, előbbi az ötödik, utóbbi a hatodik helyre futott be a 2019-es versenyeredmények alapján.

A DDB Budapest majdnem 2000 ponttal előzte meg a második helyezett Wavemakert, és nekik sem kellett különösebben félteniük helyezésüket a dobogó harmadik fokára kerülő Mitótól.

A hirdetői toplista dobogójára a Waves of Plastic nemzetközi sikerének köszönhetően ismét civil szervezet került. A Greenpeace mögött következik egy magyar kisvállalkozás, az Írók Boltja. Ezen kívül még egy társadalmi szervezet, a Magyar Vöröskereszt került be az első tízbe. További egy magyar tulajdonú vállalatot találunk az élmezőnyben, a Libri-Bookline csoportot. A maradék hat helyen nemzetközi hátterű, multinacionális cégek osztoznak - írják.

Az eredményhirdetéssel párhuzamosan elindult az mlista.hu, ahol az aktuális hírek vagy a toplisták módszertana mellett a nyertes munkákat is meg lehet nézni.

Címkék: gazdaság ddb