2017. május 31.

A DKT Közgyűlése a Gemiust választotta

A 2016 őszén kezdődött pályázati folyamatban a fő cél a minőségi adatszolgáltatás megtartása és az új technológiákra való nyitottság biztosítása volt.

2017. május 30-án döntött a DKT Közgyűlése arról, hogy a Gemius OverNight napi adatszolgáltatását választja a következő időszak alapvető online, digitális közönségmérési megoldásaként.

A pályázat során három versenyző tett érdemi és értékes ajánlatot, melyet a TNS-Mediameter és az Ipsos-Dotmetrics ajánlatok előtt nyert meg a lengyel központú kutatócég. Az új szolgáltatásról szóló megállapodást még pontosan meg kell szövegezni, fogalmazni és az új eszközöket tesztelni kell a bevezetésük előtt. A piac számára teljes újdonságot fog jelenteni, hogy 2018 januárjától a televíziós méréssel azonos módon már másnap rendelkezésre állnak majd az egyes mért eszközökön (domain-en, streamen) a közönségadatok. Mindezek mellett megújul a nyilvános forgalommérési felület, könnyebb és rugalmasabb adminisztrációs kezelő áll majd a felhasználók rendelkezésére. Új eszközként kerül bevezetésre – bizonyos technikai korlátok mellett – a mobilpanel szolgáltatás valamint a videoforgalom mérését támogató technológia.

Számos eleme nem változik a szolgáltatásnak, így továbbra is multiplatform mérés lesz (desktop, mobil, tablet forgalmakból áll össze a teljes közönség); BPS módszertannal kerülnek számításra az egyes forgalmi egységek és a NOK mérése lesz az alapozó információs forrása a digitális eszközhasználatnak.

A pályázat erős eleme volt annak a rendszernek a kialakítása, amely képes a médiatulajdonosok és a hirdetők/ügynökségek programozott értékesítési rendszereibe adatokat szolgáltatni (feltehetően 2018-ban kerül bevezetésre).

"A mai döntés után a következő időszak az aprómunkáról szól, mert egyszerre kell elkészíteni a következő időszak keretszerződését valamint az új megoldások tesztelését. Ezen lépésekkel őszig kell végezni annak érdekében, hogy egy komplett csomagot tudjon minden DKT tag/vevő elfogadni még a korábbi megállapodás lejárta előtt" – mondta el Máth András, a DKT elnöke.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.