2019. március 06.

A Discovery és a WWF-US közösen indít adományozási kampányt

A 2016-ban indított CAT projekt első szakaszában közel kétmillió hektárnyi földterületet sikerült megőrizni Indiában és Bhutánban.

A 2016-ban indított CAT projekt első szakaszában közel kétmillió hektárnyi földterületet sikerült megőrizni Indiában és Bhutánban. A második fázisban a Discovery és a WWF US azon dolgozik, hogy a Bikin Nemzeti Park területén élő tigrispopuláció számára egy 3,7 millió holdas területet biztosítsanak. A Discovery 2022-ig teljes mértékben finanszírozza a terület fenntartását, és együttműködik a WWF-fel, hogy újabb támogatásokat teremtsenek elő a projekthez.

Az adománygyűjtéshez ezen az oldalon lehet csatlakozni: https://projectcat.discovery.com/tigerland. A 2019. december 31-ig beérkező adományok összegéhez a Discovery további 250 000 dollárt tesz majd hozzá.

„Nem véletlen, hogy logónkban is szerepel a Föld: a bolygó védelme a Discovery DNS-ének része. Felelősségünk és kiváltságunk egyszerre, hogy segítsünk megőrizni ezeket a csodálatos teremtményeket, akiknek szintén a Föld az otthona – mondta David Zaslav, a Discovery vezérigazgatója. – Nem elég, ha csak beszélünk róla, cselekednünk is kell. A CAT projekt keretében a WWF-fel közösen már nagy lépést tettünk afelé, hogy elérjük célunk: 2022-re megduplázni a vadon élő tigrisek számát. Nem hagyhatjuk, hogy ezek a fenséges állatok eltűnjenek.”

„A múlt században a tigrispopuláció becslések szerint 95%-kal csökkent, de néhány kormánynak, valamint elkötelezett férfiaknak és nőknek köszönhetően vannak olyan helyek Ázsiában, ahol a vadon élő tigrisek száma újra növekedésnek indult – mondta Ginette Hemley, a WWF-US alelnöke. – A következő évtized kritikus fontosságú lesz a faj számára. A Discovery támogatásával növelhetjük erőfeszítéseinket a vadon élő tigrisek védelme érdekében olyan fontos helyeken, mint a Bikin Nemzeti Park.”

Tigrisek földjén

Premier: március 31., Discovery Channel