2012. április 10.

A Facebook megvette az Instagramot

Egymilliárd dollárt fizet a közösségi oldal a képmegosztó szolgáltatásért.

Egymilliárd dollárt fizet a közösségi oldal a képmegosztó szolgáltatásért.

A Facebook és az Instagram bejelentette: a közösségi oldal megvette a képmegosztó szolgáltatást, amely az iOS után nemrégiben vált elérhetővé az androidos felhasználók számára is. Az ár brutális: Mark Zuckerberg cége egymilliárd dollárt fizet az alig kétéves szolgáltatásért.

Az ígéretek szerint az Instagram megőrzi az önállóságát, azaz a Facebook nem olvasztja be a saját szolgáltatásába, ugyanakkor a két márka szorosabbra fűzi a köteléket a felvásárlás nyomán - írja a TechCrunch.

Az Instagram az iOS-t használók körében 27 milliós táborra tett szert, ami az androidos bejelentést követően 24 óra alatt további egymillióval bővült, s azt várják, hogy e nyitás nyomán 50 millióig kúszhat a felhasználók száma.

A fotómegosztó szolgáltatás tehát önmagában is tényező, s végre megoldást hozhat a képnézegetés, képmegosztás területén a Facebooknak. Hiszen ez a közösségi oldal számára lényegi funkció, ám Zuckerbergéknek nem sikerült eddig igazán megnyugtató és színvonalas megoldást találniuk e téren.

Százból tizenöt magyar márkahű

1 órája

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.

Megújult a Magyar PR Szövetség etikai kódexe

2 órája

A Magyar Public Relations Szövetség erkölcsi normagyűjteményét a társadalmi és gazdasági élet szereplőinek jelenben érvényes igényeihez, az ország és a világ megváltozott kihívásaihoz igazították.