2012. április 10.

A Facebook megvette az Instagramot

Egymilliárd dollárt fizet a közösségi oldal a képmegosztó szolgáltatásért.

Egymilliárd dollárt fizet a közösségi oldal a képmegosztó szolgáltatásért.

A Facebook és az Instagram bejelentette: a közösségi oldal megvette a képmegosztó szolgáltatást, amely az iOS után nemrégiben vált elérhetővé az androidos felhasználók számára is. Az ár brutális: Mark Zuckerberg cége egymilliárd dollárt fizet az alig kétéves szolgáltatásért.

Az ígéretek szerint az Instagram megőrzi az önállóságát, azaz a Facebook nem olvasztja be a saját szolgáltatásába, ugyanakkor a két márka szorosabbra fűzi a köteléket a felvásárlás nyomán - írja a TechCrunch.

Az Instagram az iOS-t használók körében 27 milliós táborra tett szert, ami az androidos bejelentést követően 24 óra alatt további egymillióval bővült, s azt várják, hogy e nyitás nyomán 50 millióig kúszhat a felhasználók száma.

A fotómegosztó szolgáltatás tehát önmagában is tényező, s végre megoldást hozhat a képnézegetés, képmegosztás területén a Facebooknak. Hiszen ez a közösségi oldal számára lényegi funkció, ám Zuckerbergéknek nem sikerült eddig igazán megnyugtató és színvonalas megoldást találniuk e téren.

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.