2012. október 05.

A Family Guy atyja lesz az Oscar gála házigazdája

A 85. alkalommal megrendezett esemény házigazdájának Seth MacFarlane-t kérték fel.

Kihirdették, hogy ki lesz a házigazdája a 85. Oscar gálának. A meglehetősen visszafogott, Billy Crystal vezette tavalyi átadó után a gálát a másik véglet, a teljesen őrült animációs filmek egyik királya, Seth MacFarlane fogja vezetni.

 

A hírtől persze egész Hollywood izgatottá vált, szinte minden prominens személy reagált rá a Twitteren. A brit komikus Ricky Gervais, aki maga is több díjátadón okozott már botrányt kíméletlen humorával, egyből ajánlatot tett a Magyarországon a Comedy Centralon futó Family Guy ötletgazdájának.

„Gratulálok az Oscarhoz. Kiváló döntés a részükről – írta a humorista. – Ne fogd vissza magad. És szólj, ha kell néhány poén a szcientológiáról.” – tette hozzá a vallásokat semmiféle tiszteletben nem tartó Gervais.

Maga Seth MacFarlane óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy éppen őt kérték fel a feladatra és mindent megtesz, hogy megfeleljen. „Hihetetlen jó érzés, hogy felkértek az Oscar házigazdájának ­– nyilatkozta MacFarlane. – Mikor meghallottam a hírt, két dolog jutott eszembe: egy, hogy mindent megteszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból, és kettő, hogy remélem, nem jönnek rá utólag, hogy én vezettem a Charlie Sheen égetést a Comedy Centralon.”

Az, hogy mivel készül majd az átadóra, még MacFarlane számára is rejtély, viszont ismerve a munkásságát a retardált Griffin családtól kezdve első filmjéig, amelyben egy füvező, szexmániás plüssmaci volt a főszereplő, egy dolog biztos: nem hétköznapi poénok lesznek a 85. Oscar gálán.