2011. augusztus 09.

A Gemius mér a szlovákoknál

Idén januárban írták ki az online tendert, a győztes kutatócég egy társsal indult, s két másik versenyzőt nyomtak le, köztük a comScore-t.

Idén januárban írták ki az online tendert, a győztes kutatócég egy társsal indult, s két másik versenyzőt nyomtak le, köztük a comScore-t.

Ismét a Gemius nyerte Szlovákiában az online közönségmérési tendert, melyet az IAB helyi szervezete írt ki. A tenderen a kutatócég a Mediaresearch Slovákiával közösen indult, s ennek nyomán 2012. január 1-jétől mérhetik a netes közönséget. Mellettük a TNS Slovakia és a comScore indult el a megbízásért.

Az online közönségmérés újabb szakasza több mérési modult foglal magában: a weboldalak közönségmérését, a mobileszközökről netezők szokásainak tanulmányozását, illetve az online videótartalmak közönségmérését.

Az újításoknak köszönhetően két nappal a vizsgálat időszak eltelte után már elérhetőek az ún. "valós felhasználó" számok az online felületen. Emellett a korábban vizsgált 14+-os korosztályhoz képest a jövő évtől a 12+-os korosztályra terjed ki a kutatás.

"Szlovákia lesz az első piac, ahol az új, EC prim módszertant alkalmazzuk, amely gyorsabbá teszi az adatfeldolgozás folyamatát. A kutatás fejlesztésénél a mobilinternetet, mint az internet használatának egyre elterjedtebb módját is figyelembe vettük. Ennek megfelelően a mérés kiterjed a mobileszközökkel generált oldalletöltésekre is, így összehasonlíthatjuk annak elérési mutatóit és népszerűségét a hagyományos internettel szemben" - mondta el Tomas Gregor, a Gemius Slovakia igazgatója.

#Godislove címmel plakátkampány indul

17 órája

Az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia támogatásával #Godislove címmel plakátkampány indul, ami szelfizésre buzdítja a keresztényeket.