2014. november 10.

A Gifszínház az EFFIE-n is felért a csúcsra

A 13. hazai versenyen 11 kategóriában összesen 53 díj -12 Arany, 15 Ezüst és 25 Bronz, valamint a Platina EFFIE- került kiosztásra.

A 13. hazai versenyen 11 kategóriában összesen 53 díj -12 Arany, 15 Ezüst és 25 Bronz, valamint a Platina EFFIE- került kiosztásra.

A díjakat azok a kampányok kapták, amelyek a kiírás szerint 2013.január 1. és 2014.május 31. között zajlottak, igazolhatóan sikeresek, hatékonyak voltak, s a zsűritől pályaművükre a legtöbb pontot kapták.

A hatékonyság Oscar-díjának is nevezett EFFIE 13. hazai megmérettetésén a Y&R Budapest Big marketing idea kategóriába nevezett, Katona József Színház számára készített Gifszínház kampánya kapta a fődíjat, a Platina EFFIE-t. Ez a kampány a MAKSZ által szervezett Arany Pengén illetve a nemrég lezajlott portoroži Golden Drum fesztiválon is Grand Prix-t nyert. A Y&R a Platina díj mellett 3 arany, 1 ezüst és 2 bronz díjat is nyert, így idén ő lett nem csak a leghatékonyabb, de a legeredményesebb pályázó is az EFFIE-n. Az ügynökség kreatív szakembereivel, Falvay Lászlóval és Galácz Karolinával nemrég a Médiapiac rádióműsorban beszélgettünk a portoroži sikerek hátteréről. A műsor szövege a Médiapiac nemrég megjelent számában is olvasható.

A Y&R-t a nemrég a világ leghatékonyabb független ügynökségének választott ACG követi: 2 arany, 2 ezüst és 3 bronz díjjal, majd az OMD következik a sorban 2 arany, 1 ezüst és 2 bronz díjával. A Gálán a legsikeresebb hirdetők sorrendben a Katona József Színház, a Heineken Hungária Sörgyárak, a Vodafone Hungary és a Magyar Állami Operaház voltak.

Az Effie-n díjat kapott alkotások részletes listáját a mellékelt dokumentum tartalmazza.

A hazai EFFIE-t a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata közösen szervezi. A 13. EFFIE támogatói voltak:

Ringier-Axel Springer, MTVA, Central Médiacsoport, TRND, Port.hu, Brandtrend, RentIT, Copy General, Sign, Marketing&Média, mmonline, Apple Party Service, Imperial22, amerikaiszek.hu, Smúz-viragneked.hu

Kapcsolódó dokumentumok

Új város csatlakozott a Coca-Cola dunai projektjéhez

15 órája

A Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a felelős vízhasználat fontosságára.

Innovációs versenyt hirdet az SAP

16 órája

15 ezer eurós összdíjazású, kétfordulós régiós innovációs versenyt hirdet az SAP, a Techstars accelerátorral közösen. A résztvevőknek nagyvállalatok létező problémáit kell megoldaniuk.