2016. július 14.

A Google a kalózkodás ellen

A YouTube Content ID rendszerén keresztül már 2 milliárd dollárt fizettek ki a jogtulajdonosoknak és az online kalózkodás elleni technológiát is fejlesztik.

A Google blogbejegyzése szerint a Content ID rendszer – melyen keresztül immár a szerzőijog-menedzsment 98 százaléka zajlik – túlmutat a jogsértő tartalmak értesítés alapú eltávolításán és lehetővé teszi a jogtulajdonosok számára, hogy saját maguk kövessék a tartalmaik sorsát.

A rendszer arra is lehetőséget ad, hogy az eredeti jogok tulajdonosai monetizálják a tőlük független megjelenéseket: a tartalomtulajdonosok 90 százaléka (a zeneiparban 95%) választja ezt az opciót.

A Google Play eddig 7 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztőknek, a YouTube pedig több mint 3 milliárd dollárt a zeneiparnak.

A Google keresési találatainak túlnyomó többsége már a jogszerűen működő oldalakra mutat, míg a problémás linkek közül napi több milliót monitoroznak és átlagosan 6 óránál rövidebb idő alatt kezelik is a bejelentéseket. A többször jelentett oldalakat a kereső le is tiltja a találatok közül.

A rosszindulatú site-okat a pénzforrásaiktól is megpróbálják elvágni: 2012 óta több mint 91 000 oldalt tettek feketelistára az AdSense rendszerben, jelenleg pedig az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban és Ázsiában is együttműködnek a hirdetési piac szereplőivel annak érdekében, hogy kialakítsák és megosszák a legjobb gyakorlatokat, valamint emeljék az online hirdetési ipar általános színvonalát.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.