2011. február 21.

A Google a legjobb hírű cég

A TNS brit kutatása szerint a kereső mellett a Kellog´s és az Apple került még fel a reputációs lista dobogójára. A Microsoft nincs az első tízben.

A TNS brit kutatása szerint a kereső mellett a Kellog´s és az Apple került még fel a reputációs lista dobogójára. A Microsoft nincs az első tízben, ám általánosságban a technológiai cégek arattak. Mellettük az FMCG rúgott labdába.

A TNS brit kutatása szerint a Google reputációja a legjobb. A listán szereplő vállalatokat az üzleti sikeresség, a megbízhatóság, az általuk nyújtott termék/szolgáltatás minősége, illetve a kedveltség szempontjából vizsgálták.

Az eredmények azt mutatják, hogy az első 25 között a technológiai cégek dominálnak, ebből a szektorból 12-en kerültek a listára. A dobogóra az Apple fért még fel, amely a harmadik helyre futott be, a Kellog's mögött. A Sony épphogy lemaradva a negyedik helyen zárt.

A technológiai iparág mellett az FMCG/kereskedelmi cégek szerepeltek jól: e szektor szereplői 11 helyet foglaltak el a reputációs rangsorban. Az első tíz közé került a Kellog's, a John Lewis, a Marks & Spencer és a Tetley. A második helyen befutó Kellog's márkaerejét mutatja, hogy azok is elismerik, akik nem fogyasztják a termékeit.

"A magas reputációs értékek jelentős mértékben az üzleti sikernek tudhatóak be a cégeknél, ami azt mutatja, hogy a fogyasztók racionálisabbak lettek. Egyébként a fogyasztói bizalom a márkák többségének irányába esett. A cégek irányába mutatott kevésbé emocionális, inkább racionális viszonyulás arra készteti a cégeket, hogy megmutassák: minőségi termékeket vagy szolgáltatásokat szállítanak" - vonta le a következtetéseket Gemma Hicks, a TNS munkatársa.