2014. december 04.

A Heineken bebizonyítja a mobil értékét

A sörös cég Desperados nevű termékének bevezetésekor egy speciális célcsoportot tudott hatékonyan elérni a mobil segítségével.

Ron Amram, a Heineken USA senior médiaigazgatója egy szakmai konferencián ismertette a Desperados nevű, tequilával ízesített sör bevezetésének esetét. Az italt az Egyesült Államok öt délkeleti államában, egy meglehetősen speciális célcsoportot megszólítva próbálták bevezetni. Azoknak az ezredforduló környékén születetteknek szánták a sört, akik a digitális világban élnek és éjszakai típusok.

Ugyan egyes marketingesek számára a kezdetektől világos volt, hogy ezt a közönséget nem tömegmédiumokkal lehet elérni, néhány érintett szkeptikus maradt. Tipikus visszajelzés volt a „gyerekeim ugyan szeretik a mobiljukat, de nem vagyok benne biztos, hogy túl sok energiát, erőfeszítést és pénzt kellene ebbe fektetni; inkább futtassunk egy tévékampányt.”

Kezdetben ezért hagyományos médiatervvel indultak, de a három hónapos kampány során a márkaismertség nullán stagnált. Ezt követően fogtak bele egy három hónapos, kontextuálisan célzott mobilkampányba, amely nulláról 23 százalékra növelte a márkaismertséget.

Ron Amram a siker titkát a helyzetfüggő és személyre szabott natív hirdetésekben látta, meggyőződése szerint így kerülhet közel a reklám a befogadóhoz, és – legalábbis a mobil esetében – ez lehet a jövő útja.

(Forrás: WARC)

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.