2018. február 07.

A JOY magazin értő olvasást segítő programot támogat

Kétmillió forint gyűlt össze a Marquard Media és a Lapker Zrt. akciójának köszönhetően.

A JOY Tündér ismét szárnyalt, a népszerű női magazin kiadója, a Marquard Media és a lapok árushelyi forgalmazását végző Lapker Zrt. minden egyes eladott novemberi JOY magazin árából 10-10 forintot ajánlott fel jótékony célra. A magazinpiacon eddig egyedülálló összefogás keretén belül összegyűlt adomány értéke átlépte a 2 000 000 Ft-ot, mellyel a United Way Magyarország alapítvány Könyvforgató programját támogatják. A program főként hátrányos helyzetű gyermekeket segít könyvadományokkal és az értő olvasást fejlesztő edukációs programokkal. A kampány során használt gyerekkönyveket is le lehetett adni 40 Immedio üzletben, több, mint 850 db. könyv gyűlt össze.

Jótékonykodik a JOY

A mostani volt az ötödik alkalom, hogy az idén 20 éves JOY a kiemelkedően sikeres JOY-napok lapszámához kapcsolódóan egy társadalmilag fontos munkát végző alapítványt segített. A korábbi években olyan szervezetek mellé állt a márka mint például az Őrzők Alapítvány, az Állatvédőrség, az Ezer Lámpás Éjszakája vagy a beteg és lelki traumát átélt gyerekek gyógyítását ingyenes terápiás szolgáltatásokkal és élményprogramokkal segítő, Mosoly Alapítvány. A márka társadalmi felelősségvállalásáról és a Lapkerrel közös együttműködésről így vélekedik Balogh Edina, a JOY magazin főszerkesztője: „A Joy-napok sikere töretlen és úgy tűnik az adományozó kedv is egyre nagyobb. Büszke vagyok rá, hogy a magazinpiacon egyedülálló Joy Tündér kezdeményezésünk is ilyen sikereket ér el évről-évre. A felelősségtudatos csapatunk minden alkalommal nagy lelkesedéssel veti bele magát a munkába, időt és energiát nem sajnálva dolgozunk azon, hogy olvasóink adománya a lehető legjobb helyre kerüljön. A folyamat végén pedig borzasztóan jó érzés átadni egy több millió forintos adományt, örömmel tölt el, hogy részese lehetek ennek.”

A nem rég publikált PIRLS eredmények ugyan javulást mutatnak, de a legfrissebb PISA-felmérések eredménye szerint Magyarországon a 15 évesek több mint negyede küzd a funkcionális analfabetizmussal, melynek lényege, hogy az érintett ugyan tud írni-olvasni és helyesen betűzi ki a szöveget, de az értő olvasásra képtelen. Nem tudja megragadni a fő üzenetet, nem tudja eldönteni, mi lehet releváns információ. A JOY Magazin és a Lapker Zrt. éppen ezért tartja kiemelkedően fontosnak, hogy támogassanak olyan szervezeteket, programokat, melyek célja, hogy fejlesszék a fiatalok olvasás és íráskészségét. Amellett, hogy a funkcionális analfabetizmus jelentősen korlátozza a gyerekek jövőbeli lehetőségeit és szinte lehetetlenné teszi a tanulmányi előmenetelüket, az olvasás örömétől is megfosztja őket.

A kampány során 2 millió forint gyűlt össze

„A „Z” generációs fiatalok a fizikai valóság, az online környezet és az okos eszközök érdekes keveredésében szocializálódnak. Az online környezetben megszokják, hogy minden információhoz azonnal, személyre szabottan férnek hozzá, de hogy mindez valóban elérhetővé váljon számukra elengedhetetlen az értő olvasás. Társaságunk évek óta támogatja az olvasás népszerűsítését a fiatalok körében és fontos feladatának tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért nagyon örülünk neki, hogy a JOY magazinnal közösen hozzájárulhatunk a United Way Alapítvány munkájához” – mondta el Nagy Marianna, a Lapker Zrt. HR és kommunikációs igazgatója.

A kampány során befolyt 2 millió forintot az alapítvány egyrészt Somogy megyei hátrányos helyzetű, 6-8 éves gyerekek tanórán kívüli olvasási készségének fejlesztésére, másrészt olyan továbbképzési programra fordítja, melynek során a tanítók egy speciális élménypedagógiai módszertannal és oktatócsomaggal gazdagodnak.

A JOY Tündér jótékonysági program létrehozása a Marquard Media tudatos CSR tevékenységének egyik alappillére. A program keretén belül a Lapkert Zrt-vel közösen a különböző szervezeteknek több mint 8 millió Ft-ot gyűjtött a magazin, olvasói segítségével.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

20 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.