2013. június 11.

A KSH-val szervezett közös rendezvényt a PMSZ

Korábban nem esett arról szó, milyen, a marketingkutatásban használható adatokat lehet kinyerni a KSH adatbázisaiból.

Korábban nem esett arról szó, milyen, a marketingkutatásban használható adatokat lehet kinyerni a KSH adatbázisaiból.

Közös workshopot tartott május végén a PMSZ és a KSH Társadalomstatisztikai Főosztálya. Többek között arról esett szó, hogy milyen jellegű és mélységű információkat lehet kinyerni a KSH adatbázisaiból, milyen rendszeres adatfelvételeket bonyolít a hivatal, illetve mely területeken állnak rendelkezése EU-harmonizált adatok.

A PMSZ azért határozott a workshop megszervezése mellett, mert úgy látják, a piackutatói szakma egyre többször áll szemben olyan projektekkel, kutatási problémákkal, ahol a frissen felvett adatokat más forrásból származó adatokkal egészítik ki. Emiatt egyre jobban felértékelődik a publikusan hozzáférhető adatforrások szerepe .

"A KSH adattára felbecsülhetetlen értékű információt és adatot tartalmaz a szakemberek számára, de csak abban az esetben, ha tudjuk milyen adatot és hol keressünk. Ezért is volt számunkra nagy öröm, hogy a KSH elfogadta felkérésünket, hogy a szakmabeliek számára utat mutasson az általuk közzétett nagy mennyiségű adat útvesztőjében" - mondta Barcza Enikő, a PMSZ elnökségi tagja és a projekt felelőse.

Az elhangzott előadások elérhetőek ezen a linken: http://pmsz.org/hu/modszertani-irasok