2018. január 17.

A Lexus LC az év kupéja

A világ vezető prémium hibrid gyártójaként ismert Lexus vadonatúj szupersportkupéja, az LC szerezte meg a legjobb kupé címét a 2018-as Brit Év Autója szavazáson.

Az Egyesült Királyság legtapasztaltabb és legismertebb autós újságíróiból álló zsűri egységes döntést hozott az Lexus LC-vel kapcsolatban, mondván: „ez volt a 2017-es év legmutatósabb autója”, amire „gyönyörűség ránézni, és remek érzés vezetni”.

Volt, aki így összegezte a véleményét: „Miért vásárol az ember egy kupét? Azért, hogy kitűnjön a tömegből, hogy eltérjen a megszokott dolgoktól. A Lexus LC ezt magabiztosan hozza. Ráadásul mindehhez még lenyűgöző technológia és megbízhatóság is társul.”

„Az LC az egyik kulcsmodellünk, hiszen mint a dizájn, mind pedig a mérnöki munka és a teljesítmény tekintetében látványosan képviseli a Lexus új, izgalmas irányvonalát – ezért is nagy jelentőségű számunkra, hogy ezeket az értékeket a Brit Év Autója zsűrije is elismerte. Ez az autó is része a Lexus teljesen megújuló modellpalettájának, vagyis annak a programnak, aminek keretében az elmúlt hónapokban megjelent az új LS szedán zászlóshajó, az áttervezett IS és CT, valamint az új NX is. Ezek az új modellek egyre vonzóbbá teszik márkánkat a vásárlók szemében, és új vevőket szereznek a Lexusnak.” – fogalmaz Ewan Shepherd, a Lexus brit igazgatója.

A tavaly nyáron bemutatott LC a Lexus új kupé-zászlóshajója, amelyben testet öltenek a vállalat legújabb fejlesztései a dizájn, a tervezés és a technológia terén. Az autóhoz kétféle hajtás is rendelhető: az LC 500h változatot a Lexus új Multi Stage Hybrid System rendszere hajtja egy V6-os benzinmotor és egy elektromotor együttes erejével, míg az LC 500 modellben egy 471 lóerős V8-as szívómotor dübörög, amihez a világ első tízfokozatú Direct Shift automata sebességváltója csatlakozik.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

14 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.