2011. február 22.

A MAKSZ képviseli itthon a Cannes-i Reklámfesztivált

A felkérés két évre szól, a szakmai szervezet célja, hogy minél többen halljanak a versenyről, és nevezzenek.

A felkérés két évre szól, a szakmai szervezet célja, hogy minél többen halljanak a versenyről, és nevezzenek.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségét (MAKSZ) kérték fel a Cannes Lions szervezői a reklámfesztivál hazai szerződéses képviseletére. Az együttműködős 2011-re és 2012-re szól.

A megállapodás nyomán a MAKSZ első kézből értesül a fesztivál menetéről és a kapcsolódó eseményekről. Feladata az lesz, hogy elősegítse a jelentkezést, megismertesse a fiatalokat a Young Lions versennyel, s a fesztivált követően kiállítás keretében mutassa be a győztes alkotásokat.

A Cannes Lions idén 58. alkalommal kerül megrendezésre, s most június 19-25. között gyűlik össze a szakma a francia városban. Tavaly több mint 24 ezer pályamunkát küldtek be 12 kategóriában, amelyek közül 3200 nevezés került a zsűri elé.

„A fesztivál egyértelműen a reklámszakma legrangosabb eseménye, az iparágban ugyanúgy tekintenek az ott elnyerhető oroszlánokra, mint a filmszakmában az Oscar-díjakra. A MAKSZ célja a fesztivállal való együttműködéssel, hogy minél többen halljanak Magyarországon is a Cannes-i eseményekről, minél több magyar pályamunka jusson el a zsűrizésig és idővel minél többen indulhassanak jogos reményekkel az egyik oroszlánra” - fogalmazta meg a MAKSZ elképzeléseit Aczél László elnök.

A szakmai szövetség egyébként a cannes-i együttműködés mellett az Eurobest reklámverseny magyarországi képviseletét is elnyerte. Utóbbi kifejezetten az európai kreativitás javát kívánja díjazni.