2011. február 22.

A MAKSZ képviseli itthon a Cannes-i Reklámfesztivált

A felkérés két évre szól, a szakmai szervezet célja, hogy minél többen halljanak a versenyről, és nevezzenek.

A felkérés két évre szól, a szakmai szervezet célja, hogy minél többen halljanak a versenyről, és nevezzenek.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségét (MAKSZ) kérték fel a Cannes Lions szervezői a reklámfesztivál hazai szerződéses képviseletére. Az együttműködős 2011-re és 2012-re szól.

A megállapodás nyomán a MAKSZ első kézből értesül a fesztivál menetéről és a kapcsolódó eseményekről. Feladata az lesz, hogy elősegítse a jelentkezést, megismertesse a fiatalokat a Young Lions versennyel, s a fesztivált követően kiállítás keretében mutassa be a győztes alkotásokat.

A Cannes Lions idén 58. alkalommal kerül megrendezésre, s most június 19-25. között gyűlik össze a szakma a francia városban. Tavaly több mint 24 ezer pályamunkát küldtek be 12 kategóriában, amelyek közül 3200 nevezés került a zsűri elé.

„A fesztivál egyértelműen a reklámszakma legrangosabb eseménye, az iparágban ugyanúgy tekintenek az ott elnyerhető oroszlánokra, mint a filmszakmában az Oscar-díjakra. A MAKSZ célja a fesztivállal való együttműködéssel, hogy minél többen halljanak Magyarországon is a Cannes-i eseményekről, minél több magyar pályamunka jusson el a zsűrizésig és idővel minél többen indulhassanak jogos reményekkel az egyik oroszlánra” - fogalmazta meg a MAKSZ elképzeléseit Aczél László elnök.

A szakmai szövetség egyébként a cannes-i együttműködés mellett az Eurobest reklámverseny magyarországi képviseletét is elnyerte. Utóbbi kifejezetten az európai kreativitás javát kívánja díjazni.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.