Médiapiac 2018. március 01.

A MOL is bezöldül

Egy olajipari vállalattól szokatlan lépést jelentett be a MOL: a cég napelemparkok építésébe kezd 37 hektárnyi területen. A tervek szerint márciusban indul a fejlesztés és év végére már termelik is az áramot.

A beruházást ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója azt mondta, az új rendszer 18 ezer megawattot fog termelni, ezzel hozzávetőlegesen 9 ezer lakossági fogyasztó áramfogyasztását lesznek képesek kielégíteni, aminek köszönhetően 9 ezer tonnával kevesebb széndioxid kerül majd a levegőbe.

Fasimon hangsúlyozta, a fejlesztéshez nem vásároltak újabb telkeket, azaz nem zöldmezős, hanem barnamezős lesz a beruházás a MOL már most is meglévő telephelyein Százhalombattán, Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a MOL már évek óta elkötelezett a megújuló energia, az új technológiák iránt, hiszen 100 villanyautót vezettek be, illetve 222 töltőállomást fognak kialakítani a cseh határtól Adriáig, továbbá már zöld energiával látják el az Aldit. A MOL a beruházást teljes mértékben önerőből finanszírozza.

A csütörtöki bejelentésen felszólalt Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkár is, aki azt mondta, a MOL fejlesztése összhangban van az állam 2030-ig terjedő energetikai stratégiájával, amely a széndioxid-kibocsátás csökkentését a megújuló energiaforrásoktól és a nukleáris energiától (PaksII) várja.

Kérdésre válaszolva Aradszki azt mondta, Tarlós István főpolgármester szerdai bejelentése – amely szerint a német nagyvárásokok mintájára Budapest is tervezi a dízelautók kitiltását – támogatható, de csakis fokozatosan kivitelezhető. Mint fogalmazott, ez „nem lesz ugrás a mélybe”, előbb elő kell segíteni a közlekedés elektrifikációját.Felelős Támogató védjegyet kapott a Hankook

7 perce

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit összefogó programsorozatot, a Hankook Értékteremtő Programot.

Inspiráló nőket díjaz a Femcafe

4 órája

Május 10-én a Várkert Bazárban, az Inspiráló Nők Estjén adják majd át a 8+1 kategória győzteseinek járó elismeréseket.