2018. november 14.

A Mars lett az ország egyik legjobb munkahelye

A Mars egyedülálló és kiemelkedő munkaélményt teremt munkavállóinak, akiket folyamatos fejlesztésekkel segít, egyebek mellett ennek köszönhetően nyerték el a rangos elismerést.

Miután a Great Place to Work 2018 sorozatban már harmadik éve díjazta a Marsot mint Európa egyik legjobb munkahelyét, a vállalat most az Aon Legjobb Munkahely címét is elnyerte, amely “Nemzetközi mérések magyarországi nyertesei” kategóriában díjazta a Marsot, mint az ország egyik legjobb munkahelyét - áll közleményben.

A díj, amelynek odaítélése teljes egészében egy munkavállalói kérdőíven alapszik, azokat a vállalatokat ismeri el, sorrend nélkül, amelyek a következő szempontok mentén teremtenek kiemelkedő munkahelyet: hatékony vezetés, teljesítményközpontú kultúra, vonzó munkáltatói márka és magas dolgozói elkötelezettség. A Legjobb Munkahely díj, amelyet a Mars már másodszor vett át Magyarországon, a vállalatban jelen lévő családi kultúrát és különleges munkakörülményeket méltatja. Ez az elismerés is igazolja a vállalat elkötelezettségét dolgozói iránt, akiket a Mars Munkatársaknak nevez.

Ez a díj egy nagyszerű eredmény és hatalmas megtiszteltetés, hiszen arra utal, hogy munkatársaink jól érzik magukat nálunk. Minden egyes nap keményen dolgozunk azon, hogy az embereinknek a legjobbat nyújtsuk, és büszke vagyok rá, hogy a Munkatársaink iránti elkötelezettségünk tükröződik ebben a díjban – mondta Sófalvi Attila, a Mars Magyarország piaci igazgatója.

Különleges munkahelyi környezet

A Mars különleges munkahelyi környezetet biztosít Munkatársainak: irodái nyitottak, elősegítik az együttműködést és szórakoztatók. A sokszínűség kiemelten fontos a vállalaton belül, és egyedülállóan magas a női vezetők száma. A Mars emellett fejlesztési programokkal is segíti munkatársait, és támogatja őket a munka és magánélet egyensúlyának fenntartásában.

A Marsnál egy különleges vállalati kultúra részesei vagyunk. Támogatjuk és inspiráljuk egymást, tanulunk a másiktól, és együtt érjük el céljainkat is. Ez pedig olyan munkahelyi légkört teremt, amelyben igazán ki tudunk teljesedni. Van valami nagyszerű abban, hogy tudjuk, hogy körülöttünk mindenki támogatja a sikerek elérését. Ez a különleges kultúra segített nekünk abban, hogy ezt a díjat elnyerjük – mondta Ewa Pachocka, a Mars Multisales Közép-Európai HR igazgatója.

A cseh szlovák és magyar piacon már több mint 25 éve jelenlévő Mars azáltal jutalmazza munkatársainak lojalitását, hogy segít nekik kiteljesedni a karrierjükben, és lehetővé teszi számukra, hogy különböző szegmensekben, piacokon és pozíciókban is tapasztalatot szerezhessenek.

A munkatársakat bátorítják, hogy részt vegyenek a Mars önkéntes programjának különböző eseményein is, így például előadást tartanak az SOS Gyermekfalvak lakóinak a fogápolás fontosságáról, és minden évben adományokkal segítik a kutyamenhelyek munkáját. A munkatársak még kisállataikat is bevihetik a Mars irodákba, ami segít csökkenteni a stresszt, és javítja a munkamorált.

Az öt alapelv és 100 év történelme

Fennállásának több mint 100 éves történelme alatt a Mars családi vállalkozás maradt, amelyet jól meghatározott értékek és alapelvek vezetnek. A vállalat különleges kultúrája Öt Alapelvre alapszik: Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság, amelyek iránymutatóként szolgálnak a munkatársak mindennapi döntéseiben és feladataiban. Minden Munkatársat arra biztatnak, hogy úgy kezelje a vállalatot, mintha a sajátja volna, és rendszeresen felkérik, hogy nyújtson visszajelzést azzal kapcsolatban, hogy a vállalat mindennapi munkája hogyan tud minél hatékonyabban hozzájárulni a különböző szegmensek céljaihoz.