2018. június 29.

A MediaCom lett az év legkiemelkedőbb ügynöksége

Media Network of the Year 2018 címet nyert a társaság az idei Cannes Lions fesztiválon.

A MediaCom abban a megtiszteltetésben részesült, hogy elnyerte a Media Network of the Year 2018 elismerő címet a 2018-as Cannes Lions fesztiválon. Az ügynökséget a brit Tesco-nak végzett munkájáért a zsűri a Média Tervezés Kiválóságának kijáró fődíjjal jutalmazta, továbbá az izraeli P&G Gillette kampányok két Ezüst- és egy Bronz Oroszlán díjjat hoztak el. Az ügynökség ezen felül további nyolc rövidlistás jelölést is kapott, aminek köszönhetően a MediaCom lett a fesztivál legkiemelkedőbb ügynöksége - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A fődíjat elhozó kampány, név szerint a Tesco „Food Love Stories“ kampánya lehetővé tette, hogy az élelmiszer forgalmazó diszkont-óriás funkcionális helyett élményt nyújtó tevékenységként mutassa be az élelmiszer vásárlást. Míg a versenytársak a termékekre fókuszáltak, addig a Tesco az elmúlt három év első élelmiszer kampányában a főzés szeretetére, a főzéssel okozott örömökre fókuszált.

A kampány során fizetett online tartalmak, OOH és rádiós hirdetések célzottan juttattak el személyes történeteket a fogyasztókhoz. Továbbá a kampány részeként kihasználták a Tesco saját média felületeit is, így az online vásárlási felületet, recept adatbázist, email-es elérést, offline felületeket is.

A széles körben kommunikáló kampány 53 százalékos javulást eredményezett a minőségi mutatókat illetően, így a Food Love Story vált a Tesco eddigi leghatékonyabb kampányává.

A MediaCom a BBH London-nal együtt dolgozta ki a kampányt, és többek között az ITV Creative, a Global Radio, a Facebook és a JCDecaux biztosította a hirdetési felületeket.

A MediaCom Israel három Oroszlánt nyert a P&G Gillette márkának végzett munkájáért. Az Ezüst Oroszlánt érdemlő ‚Babyface‘ kampány bemutatta, amint újdonsült apukák és gyermekeik között erős kötődés alakul ki miután szúrós, borostás arcukat simává varázsolják a Gillette borotváival. Az Ezüst és Bronz Oroszlánt is kiérdemlő ‚I Don’t Roll on Shabbos‘ kampány pedig sikeresen bírta rá a helyi ortodox közösség férfi tagjait, hogy Shabbat idején dezodort vásároljanak és használjanak. Az utóbbi kampány a Gillette dezodor piacon való részesedését 3 százalékról 15 százalékra növelte.

„Ez remek hír, és végtelenül büszke vagyok a brit csapatra, hogy megnyerték a piac legnagyobb díját, elismerését. Továbbá elmondhatatlanul örülök, hogy a Tesco-t az ügyfelünknek mondhatjuk, akivel együtt sikerült megalkotnunk ezt az emlékezetes és a győzelemhez vezető kampányt“ - reagálta Stephen Allan, a MediaCom globális elnöke és vezérigazgatója. „A Food Love Stories kampány kombinálja a remek insight-ok adta lehetőségeket a kiemelkedő üzleti eredményekkel, és demonstrálja, amint a kommunikációs rendszerben való gondolkodás által a brandek egyszerre fordíthatják marketing büdzséjüket kreatív és hatékony megoldásokra. Továbbá lenyűgöz az a földrajzilag széles skála, melyen rövidlistás munkáink elhelyezkednek. Vietnámtól Indiáig, Ausztráliától Belgiumig és Izraeltől Oroszországig biztosítottuk ügyfeleinket a piacon kiemelkedően magas, standard minőségű szolgáltatásainkról.“

Az eredmények következtében a MediaCom impozáns rangja a nemzetközi versenyeken továbbra is fennáll köszönhetően az ezévben, a Festival of Media Global-on szerzett Agency Network of the Year kinevezésnek, illetve a WARC éves Gunn Media 100 listáján való kiemelkedő szereplésnek.

Tenderajánlást tett közzé az MPRSZ

3 órája

Céljuk annak elősegítése, hogy az ügynökségi pályázati folyamatok alapját egymás tisztelete és megismerése adja. Az ajánlás nem kötelező érvényű, egyfajta útmutatóként szolgál.