A tavalyi évet követően a 2016-os M&M Global Awards-on is az ügynökséghálózat szerezte meg a legtöbb kategóriagyőzelmet: a 18 díjazott kategóriából kilencben bizonyult a legjobbnak. Az OMD négy, a Starcom, a PHD, az MEC, a Vizeum és az ausztrál Atomic 212 egy-egy kategóriagyőzelmet zsebelt be.

Az M&M Global Awards a több piacon megmutatkozó médiakreativitást, -tervezést és végrehajtást értékeli. A MediaCom az elmúlt nyolc évben hatszor bizonyult a legjobbnak, de az idei volt a legkiemelkedőbb eredménye a díj történetében. A Deutsche Telekom és a Volkswagen mellett a P&G márkáival, az Ambi Purral, a Head & Shoulders-szel, valamint az Ariellel sikerült nyerniük. Az utóbbi számára készített Removing the Stain of Social Inequality („lemossuk a társadalmi egyenlőtlenségek foltját”) kampányuk négy kategóriagyőzelem mellett az év kampánya díjat is elnyerte. Emellet 26 munkájuk szerepelt a rövidlistán, köztük a Danske Bank, Panadol, Revlon, Shell és a Sony Xperia részére készített munkák.

Stephen Allan elnök-vezérigazgató szerint a díjak sorozata elismeri a konzisztens és agilis munkát, amit a gyorsan változó piacon kifejtenek, míg a díjazott munkák földrajzi sokszínűsége a hálózat erejét mutatja. Egyúttal - a munkatársak mellett - a Content + Connections (tartalom és kapcsolatok) megközelítésük sikerének tulajdonította az eredményt.

2016-ban az ügynökségi és a kampánydíj mellett még két nagydíj született a versenyen: az év nemzetközi médiamárkája a Viacom International Media Networks, az év nemzetközi hirdetője az Unilever lett.