Mi valójában a Cannes Lions sikerének titka? Hogyan látják a legnagyobb reklámfesztivál főszervezői a kreativitás értékét az ügynökségi- és ügyféloldalról? És hogyan fejleszthetőek mesterségesen a kreatív kultúrák? Többek között ezekre a kérdésekre keres választ a Médiapiac 2015 konferencia keretében először megrendezésre kerülő Cannes Creative Club, melyet a fesztivál hivatalos hazai képviselője, a MAKSZ szervez.

A Cannes Lions fogalma mindig egyet jelentett a kreativitással. Így volt ez a múltban és így lesz a jövőben is. A legrangosabb nemzetközi reklámfesztivál történetének elmúlt 62 arról szólt, hogy új, innovatív ötleteket inspiráljon és teret engedjen a kreatív fantázia kibontakozásának. A Cannes Lions szellemiségét és céljait promotáló Cannes Creative Club először kerül megrendezésre, azzal a céllal, hogy utat mutasson és inspirálja a hazai nagyvállalatokat és marketinges vezetőket a nevezésre és a fesztiválon való részvételre.

Az est díszvendége Senta Slingerland, a Lions Festivals márkastratégiai igazgatója előadásában többek között kreativitás és hatékonyság kapcsolatát elemzi. Az ülésen emellett számos aktuális témáról lesz szó, a magyar cannes-i nagykövettől megtudhatjuk például, hogy milyen lehetőségeket kínál a hazai szakembereknek Cannes, illetve ízelítőt kaphatunk az idei évben tervezett újdonságokról és programokról. A magyar zsűritagok beszámolóiból kiderül, mire kell figyelni a pályázatok összeállításánál és természetesen a nyertes kampányok alkotói is megosztják a hallgatósággal a győzelemhez vezető út legfontosabb lépéseit. Szó esik emellett a Kreatív Utánpótlás (KRU) támogatásának fontosságáról és kiderül az is, hogy mit jelent, ha egy ügyfél megkapja az Év Kreatív Hirdetője címet.

Slingerland, Senta

In 2013 she co-authored the Taschen-published book ‘Game Changers: The Evolution of Advertising’. Senta is a regular speaker at industry conferences and festivals.

Nézze meg Slingerland, Senta teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

„Fantasztikus esemény lesz és nagyon örülök, hogy a cannes-i stábból megtisztel valaki a részvételével, hogy a közönségnek első kézből meg tudja mutatni, mi is az a Cannes Lions. Mint a fesztivál nagykövetei, mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél több megrendelő és ügynökség menjen ki évről évre egyre nagyobb számban a fesztiválra. Hiszen ez nem csak egy reklámfesztivál, hanem mára már a világ legnagyobb reklámügynökségi, megrendelői, digitális, médiás, reklámfilmes, startup, innovációs találkozója. És ezen egyszerűen ott kell lenni” – fogalmazott Aczél László MAKSZ-elnök, a Cannes Lions fesztivál hivatalos magyarországi képviselője.

Bővebb információ és program a Médiapiac és Kutatás konferencia oldalán.