2011. május 10.

A Microsofté a Skype

A Facebookkal és a Google-lal is hírbe hozták a céget, de úgy tűnik, hogy Ballmerék a befutók.

A Facebookkal és a Google-lal is hírbe hozták a céget, de úgy tűnik, hogy Ballmerék a befutók.

Bár máig nem erősítették meg hivatalosan, de úgy tűnik, már nem késik sokáig a bejelentés: a Microsoft megvette az online telefon- és videókommunikációs szolgáltatást nyújtó céget. Az All Thing Digital szerint a vételár mintegy 8,5 milliárd dollár.

A site szerint bátor lépés ez a Microsoft részéről, hisz az összeget tekintve ez volna a legnagyobb felvásárlása az elmúlt több mint harminc évet tekintve. Ráadásul a Skype veszteséges is, és 686 millió dolláros adóssága van.

Viszont a megszerzése révén 663 millió újabb felhasználóra tehet szert a Steve Ballmer irányította óriáscég, s a szolgáltatást beépítheti a Windows Live csomagba. További lehetőséget jelent a Kinecttel való összekapcsolási lehetőség is.

 

UPDATE

Mostanra a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolta a Skype-ot: 8,5 milliárd dollárért szerezték meg az online céget a Silver Lake vezette befektetői csoporttól, amely 2009 novembere óta tulajdonolta. Előtte 2005 szeptemberében az eBay vette meg a Skype-ot.

Az online óriás nagy lehetőséget lát a már létező termékeivel (Windows Live, Xbox, Kinect) való összekapcsolásban, de továbbra is támogatja a Skype felhasználókat a nem hozzá kötődő platformokon is.

A 2003-ban alapított Skype-on tavaly 170 millió felhasználó több mint 207 milliárd percet beszélt egymással - áll a közleményben. Az akvizíció nyomán a vállalakozás külön üzleti divízióként épül be a Microsoftba, melyet az eddigi ügyvezető Tony Bates irányít.

A felvásárláshoz még a szabályozó hatóságok engedélyére van szüksége a feleknek. Azt remélik, hogy ennek nyomán még az idei naptári évben lezárulhat a tranzakció.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

20 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.