2013. november 20.

A Nokia-részvényesek igent mondtak a Microsoft-frigyre

A jelen lévő részvényesek 99,7 százaléka adott zöldutat a 7,2 milliárd dolláros ügyletnek.

A jelen lévő részvényesek 99,7 százaléka adott zöldutat a 7,2 milliárd dolláros ügyletnek.

A Nokia részvényesei elsöprő többséggel adtak zöldutat a 7,2 milliárd dolláros ügyletnek, melynek keretében a Microsoft megveszi a cég mobiltelefon- és szolgáltatás-üzletágát - írja a Wireless Week.

A felvásárlás szeptemberi bejelentésekor a Microsoft arra számított, hogy 2014 első negyedévére zárhatják le a tranzakciót. A részvényesi igen azt jelenti, hogy egy lépést kipipáltak, ugyanakkor a hatósági jóváhagyás még hátravan.

A Microsoft háza táján más szempontból is izgalmas az élet, hiszen néhány hónapja Steve Ballmer vezérigazgató bejelentette, hogy távozik a cég éléről. A hírt a piacok örömmel fogadták, de nagy kérdés, hogy mit szólnak majd az utódhoz. Egyelőre többen is esélyesek, köztük Stephen Elop, a Nokia távozó vezetője.

A Microsoft és a Nokia 2011 februárjában lépett szövetségre okostelefonos fronton. Ezzel párhuzamosan a finn mobilgyártó új stratégia és a vezetés átszervezése mellett döntött. Később egyre-másre felröppentek a hírek az eladásról, a Microsoft mellett többek között a Huaweit is hírbe hozva.