2016. augusztus 11.

A P&G újragondolja a Facebook-hirdetéseket

A világ legnagyobb hirdetője számára a túlságosan célzott reklámok nem bizonyultak hatékonynak.

„Túl sokat céloztunk és túlságosan szűkítettünk” – mondja Marc Pritchard, a Procter & Gamble marketingigazgatója. „Most azt keressük: hogyan biztosítható a legnagyobb elérés a megfelelő pontosság mellett?”

Az elérés fontosságát húzza alá, hogy a cég visszafogná költéseit a kisebb oldalakon, amelyek közönsége nagyságrendekkel kisebb, mint a Facebooké, a Google-é vagy a YouTube-é.

Az alapötlet rezonál Byron Sharp gondolatára, melyet a Hogyan növekednek a márkák? (How Brands Grow?) című könyvében fogalmazott meg. Szerinte a túlzott szegmentálás veszélyes, mivel egy márka vásárlói bázisa nem rétegvásárlókból, hanem sok, különféle típusú vevőből áll össze.

A P&G azért nem veti el teljesen a célzást, a pelenkákat például továbbra is csak várandós anyáknak és kisgyermekes családoknak hirdetnék. A Facebook-költéseiket sem tervezik csökkenteni, csak máshogy osztanák el. „Minél nagyobb a márkád, annál inkább széles elérésre van szükséged a targetált média helyett” – mondja erről Brian Weiser, a Pivotal Research elemzője, aki szerint a P&G által kifejlesztett kifinomult célzási eszközök más hirdetők számára hasznosabbak lehetnének.

(Forrás: Warc)

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.