2012. március 09.

A Ringier Népszabadság Awards 2011 díjazottai

Showelemekben is bővelkedő eseményen adták át a Ringier Népszabadság Awards 2011 díjait.
Showelemekben gazdag volt az átadó
Showelemekben gazdag volt az átadó

A napokban megtartott eseményen a hirdetők és a kreatív és médiatervező szakma képviselői egyaránt jelen voltak. A díjkiosztó gálát Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója és a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, aki azt a hirdetői tendenciát emelte ki beszédében, amelyeknek köszönhetően a leginnovatívabb hirdetések már az oldalak szerves részét képzik, beleépülnek a környezetükbe, grafikai megoldásaik érdekesebbé, tetszetősebbé teszik a környezetet, sőt: akár 3D-ben is meg tudnak jelenni. Elmondta, hogy „a ki nem mondott válság bennünket arra sarkallt, hogy újabb és újabb ötleteket teszteljünk – így a nehéz időszak talán az egyik legmozgalmasabb időszaka a Ringiernek”, és megígérte, hogy folyamatos újítással és sikerekkel „tartani fogjuk a tempót” a jövőben is. Ezután bemutatta az RNA zsűrijének tagjait.

A zsűri fővédnöke Dr. Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület főtitkára volt. A zsűriben Liptay Gabriella, kommunikációs tanácsadó, Torday Gábor a TBWA kreatív igazgatója, Sas István, reklámszakember, a Kommunikációs Akadémia igazgatója, Kozák Ákos a Gfk Hungária ügyvezető igazgatója és Soós Gergely, a Neo Interactive ügyvezető igazgatója foglaltak helyet.

A zsűri 60 hirdető több mint 500 hirdetése közül választotta ki a kategóriák nyerteseit. Dr. Fazekas Ildikó beszédében azt hangsúlyozta, hogy a print kategóriákban kiemelten értékelték a speciálisan print felületre, a print előnyeinek kihasználására épülő hirdetéseket.

A kiadók négy kategóriában, „Az év sajtókampánya 2011”, „Az év sajtóhirdetése 2011”, valamint „Az év kreatív megjelenése 2011” és „Az év online megjelenése 2011” kategóriákban díjazták a tavalyi év legjobb alkotásait.

Az RNA 2011 nyertesei:

Az év sajtóhirdetése 2011 a Vodafone – Soho hirdetése lett, amely a Népszabadságban jelent meg és különlegessége, hogy korszerű megjelenésben és figyelemfelkeltő módon juttatta el üzenetét a közönséghez.

Az év kreatív megjelenése 2011-nek a Media Markt – 3D hirdetését választották, amely a Blikk 3D különszámában jelent meg két oldalon. A zsűri a tartalomhoz kapcsolódó, de újszerű megoldást értékelte a hirdetésben.

Az év sajtókampánya 2011 a TAG Heuer – 150 év kampány lett, amely a zsűri véleménye szerint kreatívan és változatosan használta ugyanazt az üzenetet különböző kreatív megjelenésekkel. A TAG Heuer hirdetései a Népszabadság oldalain jelentek meg.

Az év online megjelenése 2011 a Chio – Chio Flash, Neon.hu oldalon elhelyezett hirdetése lett, amely az online reklám több lehetőségével is élt, ezért esett rá a zsűri választása.

Az átadó eseményei

A díjkiosztó gála kreatív koncepcióját az Akció360 dolgozta ki, akik ezúttal egy színes és látványos revüműsor világát varázsolták a színpadra. Táncos lányok produkciói, bűvész show és zenei összeállítások váltották egymást, kreatív módon teremtve átmenetet a díjátadók izgalommal teli percei és a revüműsor könnyed hangulata között.

Az év sajtóhirdetése 2011

Vodafone – Soho

A hirdetés/kampány megjelent: Népszabadság

Megrendelő: Vodafone Magyarország

Kreatív: Teamred

Médiaügynökség: OMD

 

 

 

 

 

Az év kreatív megjelenése 2011

 

Media Markt – Blikk 3D

A kampány munkacíme: Blikk 3D

A hirdetés/kampány megjelent: Blikk

Megrendelő: Media Markt Saturn

Kreatív: redblue Marketing

 

 

 

Az év sajtókampánya 2011

TAG Heuer – 150 év

A kampány munkacíme: TAG Heuer

A hirdetés/kampány megjelent: Népszabadság

Megrendelő: Chrono

Kreatív: TAG Heuer

 

 

Az év online megjelenése 2011

Chio – Chio Flash

A kampány munkacíme: Chio Flash

A hirdetés/kampány megjelent: Neon.hu

Megrendelő: Chio Magyarország

Kreatív: Saatchi & Saatchi

Médiaügynökség: FastBridge

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

19 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)