2014. április 24.

A Sanoma eladja magyar leányvállalatát

A vevő a Centrál Csoport. A tranzakció hivatalosan a Gazdasági Versenyhivatal szokásos eljárása végén zárulhat le.

A vevő a Centrál Csoport. A tranzakció hivatalosan a Gazdasági Versenyhivatal szokásos eljárása végén zárulhat le.

Régóta folyó találgatás végére került pont, itt a hivatalos bejelentés: a Sanoma és a Centrál Csoport aláírta a Sanoma Media Budapest Zrt. eladásáról szóló megállapodást.

A magyarországi leányvállalat nettó árbevétele tavaly mintegy 60 millió euró volt. A Sanoma számításai szerint a folyamat végén a csoport közel 11 millió euró tőkenyereséget realizál majd.

Az értékesítés illeszkedik a finn anyavállalat átalakítási stratégiájához. A csoport átalakítja portfólióját, valamint optimalizálja költségstruktúráját, erről már korábban bejelentést tettek, és régiónk többi piacáról gyakorlatilag kivétel nélkül kivonultak.

"A Sanoma Media Budapest komoly múlttal rendelkező vállalat, amely értékes befektetést jelent nekünk hosszú távon. Hiszünk a Sanoma portfólióhoz tartozó erős brandekben, és hiszünk a munkatársakban, akik ezeket felépítették. A célunk az, hogy Magyarország második legnagyobb médiavállalkozását megújítsuk és hosszú távon tovább üzemeltessük" - mondta Varga Zoltán, a Centrál Csoport alapítója és vezérigazgatója.