2012. december 21.

A TNS Hoffmann méri a hallgatottságot

A nemrég alakult RAME első fontos teendőjének a hallgatottság-mérés helyzetének rendezését tekintette. Íme, az eredmény.

A nemrég alakult RAME első fontos teendőjének a hallgatottság-mérés helyzetének rendezését tekintette. Íme, az eredmény.

A TNS Hoffmann és a Mediameter konzorciuma nyerte a 2012 novemberében alakult Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) által kiírt tendert. A rádiós érdekvédelmi szervezet még a bejegyzési fázisban, október 15-én írta ki a pályázatot a rádiós közönségkutatás módszertanának és üzleti modelljének kidolgozására vonatkozóan.

A szervezet a pályázati felhívást négy nemzetközi kutatócégnek küldte el, melyek mindegyike jelentős tapasztalattal rendelkezik a rádiós kutatások területén - közölték. Hozzátették: a december 19-i közgyűlésen tartózkodás nélkül, nyílt szavazással, egyhangú határozattal döntöttek a győztes mellett.

"Az Egyesület elsődleges feladatának tekinti a rádiós hallgatottság-mérés körül kialakult helyzet megnyugtató rendezését, és fontosnak tartja, hogy minden kulcsszereplő igényeit kielégítse a most kialakuló gyakorlat, ezért a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségével szakmai egyeztetést kezdeményez, melynek során az Egyesület mérlegeli az esetleges módszertanbeli finomra hangolás szükségszerűségét, majd ezt közevően a nyertessel a jövő év elején kíván szerződést kötni" - zárul a közlemény.

A rádiós hallgatottságot ezt megelőzően a GfK és az Ipsos mérte.

Turi Árpáddal, a RAME elnökével nemrégiben készült interjúnkat ezen a linken olvashatja.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)