2012. december 21.

A TNS Hoffmann méri a hallgatottságot

A nemrég alakult RAME első fontos teendőjének a hallgatottság-mérés helyzetének rendezését tekintette. Íme, az eredmény.

A nemrég alakult RAME első fontos teendőjének a hallgatottság-mérés helyzetének rendezését tekintette. Íme, az eredmény.

A TNS Hoffmann és a Mediameter konzorciuma nyerte a 2012 novemberében alakult Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) által kiírt tendert. A rádiós érdekvédelmi szervezet még a bejegyzési fázisban, október 15-én írta ki a pályázatot a rádiós közönségkutatás módszertanának és üzleti modelljének kidolgozására vonatkozóan.

A szervezet a pályázati felhívást négy nemzetközi kutatócégnek küldte el, melyek mindegyike jelentős tapasztalattal rendelkezik a rádiós kutatások területén - közölték. Hozzátették: a december 19-i közgyűlésen tartózkodás nélkül, nyílt szavazással, egyhangú határozattal döntöttek a győztes mellett.

"Az Egyesület elsődleges feladatának tekinti a rádiós hallgatottság-mérés körül kialakult helyzet megnyugtató rendezését, és fontosnak tartja, hogy minden kulcsszereplő igényeit kielégítse a most kialakuló gyakorlat, ezért a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségével szakmai egyeztetést kezdeményez, melynek során az Egyesület mérlegeli az esetleges módszertanbeli finomra hangolás szükségszerűségét, majd ezt közevően a nyertessel a jövő év elején kíván szerződést kötni" - zárul a közlemény.

A rádiós hallgatottságot ezt megelőzően a GfK és az Ipsos mérte.

Turi Árpáddal, a RAME elnökével nemrégiben készült interjúnkat ezen a linken olvashatja.

Fekete fokhagymával újít a Nagybani Piac

3 órája

Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma.

Százból tizenöt magyar márkahű

7 órája

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.