2013. november 13.

A TV2 a vásárlási célcsoportok számának csökkenéséről

A médiaügynökségek egy része kritikával illette e lépés miatt a tévécsatornát. Íme, a reakció.

A médiaügynökségek egy része kritikával illette e lépés miatt a tévécsatornát. Íme, a reakció.

Zajlik az élet a TV2-csoport körül célcsoport ügyben: a kereskedelmileg legfontosabb célcsoportot 18-49-ről kibővítették 18-59-re, eközben viszont az általuk kínált vásárlási célcsoportok száma tizenhatról tízre csökken 2014 januárjától. Utóbbival kapcsolatban is hallottunk ügynökségi véleményeket, s kíváncsiak voltunk, mit gondol a TV2.

"A célcsoport lista két dimenziójában változott; a 18-49-alapú célcsoportokat (ABC pp, Female, Male, HW) 18-59-es alapra helyeztük, összhangban a demográfiai-társadalmi változásokkal, trendekkel, amelyekről a hétfői üzleti találkozón volt szó.

Másrészt a nem használt, vagy marginálisan használt célcsoportokat vettük ki (töredék % részarány a megrendelésben), amelyekre gyakorlatilag nem érkezett rendelés idén - ezzel meg a kereslethez igazodtunk.

A kérdéses célcsoport lehet, hogy sok országban fontos, ám itt, Magyarországon a TV2-nél egyrészt messze nem volt a legkeresettebbek között, másrészt a 18-59-re váltással összhangban ezt is hozzáigazítottuk az fő kereskedelmi célcsoporthoz" - olvasható a TV2 válaszában.

Mivel a tévében meghatározó FMCG-hirdetők szempontjából a 18-49 éves női/főbevásárlói célcsoport eltűnése tűnik a legfájóbb pontnak, így erre külön kitértek: "A fiatal nőkre rendelhető a 18-39 female célcsoport, a fiatal felnőtt nőkre a 18-59 female, külön a középkorúakra a 30-59 female, illetve a gyermekes főbevásárlók és felnőtt főbevásárlók is külön célozhatók a Housewife with children 0-14 és 18-59 HW célcsoportokkal. Ezek mellett semmi sem indokolja a 18-49 female célcsoport jelenlétét.”

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.