2014. június 03.

A TV2 tiltakozik

Elfogadhatatlannak tartják, hogy nem történt egyeztetés, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar nyelvű tartalmak szorulnának vissza.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy nem történt egyeztetés, és az RTL-hez hasonlóan arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar nyelvű tartalmak száma és minősége csökkenne.

A TV2-csoport is közleményben tiltakozik a médiaadó-tervezet ellen. egyfelől annak tartalmával, másfelől az egyeztetés hiányával van gondja a tévétársaságnak. „Amennyiben a törvény elfogadásra kerül, az beláthatatlan következményekkel járna a médiavállalkozások számára, különös tekintettel az adó sávos szerkezete miatt legnagyobb befizetőre, a televíziós szektorra, ezen belül a jelentős mennyiségű helyi tartalmat előállító TV2-re. Miután a tavalyi évben a reklámadó-tervezet lekerült a napirendről, a 100 százalékban magyar tulajdonba került TV2 üzleti tervében nem számolt a tervezet által meghatározott különadóval, amely kb. 1,6-1.8 milliárd forint bevételkiesést jelentene. A 2013-ban realizált 10 milliárd forintos veszteség mellett ez a tétel a vállalat működését ellehetetlenítené” – írják.

A TV2 szerint csak úgy gazdálkodható ki az összeg, ha csökkentik a helyi tartalmak gyártására szánt összeget, aminek szerintük a magyar nézők is kárvallottjai lennének, „hiszen jelentősen csökkenne a költségvetése a csatorna hagyományosan nagyon kedvelt hír- és tájékoztató műsorainak, sőt akár meg is szűnhetnek népszerű, milliókat szórakoztató napi sorozatok, mint például a Jóban Rosszban, vagy olyan showműsorok, mint a Sztárban sztár. Mindez komoly leépítésekkel járna, számos hazai munkahely megszüntetését is maga után vonná.”

Címkék: tv2 reklámadó adó

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)