2017. január 27.

A Telekom bekerült az FTSE4Good Emerging Indexbe

Az FTSE Russell Indexe a hatékony környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási rendszerrel működő vállalatok teljesítményét méri.

Az FTSE Russell, a globális adat és index szolgáltató, az FTSE4Good kritériumok alapján elvégezte a Magyar Telekom független értékelését és ennek alapján teljesültek az FTSE4Good Emerging, mint az FTSE4Good Index Series része által támasztott követelmények. Így a Magyar Telekom bekerült az FTSE Russell által a tőzsdei befektetői számára készített FTSE4Good Emerging Indexbe. Az FTSE4Good mutatószámokat a piaci szereplők széles köre használja a felelősségteljes befektetési alapok és termékek létrehozása és értékelése során.

A Magyar Telekom befektetőinek nyolc százaléka tartozik jelenleg a felelős befektetők közé. „Ők a portfóliójuk kialakításánál elsődleges szempontként határozzák meg, hogy olyan vállalatokba fektetnek be, akik fenntarthatóságban élen járnak” – mondta el Christopher Mattheisen vezérigazgató. „Ez a visszajelzés is azt bizonyítja számunkra, hogy stratégiánk helyes, jó úton járunk: a vállalat fenntarthatósági tevékenysége nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is értéket képvisel.”

A Magyar Telekom 4,4 pontos abszolút és 93 pontos SuperSector relatív eredménnyel került be a FTSE4Good Emerging Index-be. Ezen Index mellett a Magyar Telekom 2010 óta szerepel a CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) indexben, valamint az Oekom Research felelős befektetői értékelő is befektetésre ajánlott Prime kategóriába sorolta a vállalatot.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.