2014. június 18.

A Telekom megszerezte a német kosárlabda-bajnokság médiajogait

Az üzlet több szempontból is újdonságnak számít; a meccsek okoseszközökön is megnézhetőek lesznek.

Az üzlet több szempontból is újdonságnak számít; a meccsek okoseszközökön is megnézhetőek lesznek.

A Deutsche Telekom és a Beko Basketball Bundesliga (Beko BBL) megállapodása értelmében a Telekom nyerte el a bundesligához fűződő médiajogokat. Az üzlet négy játékidőre vonatkozik, és a 2017/18-as szezonig tart. Az együttműködés több szempontból is újdonságnak számít. A kosárlabda rajongói számára egyrészt azt jelenti, hogy most először minden bundesliga mérkőzést élőben láthatnak. A Telekom ügyfeleknek ezért nem is kell fizetniük: szerződéses megrendelőinek ingyen nyújtja a szolgáltatást, mely az Entertain csatornán, valamint tablet- és okostelefon-alkalmazáson keresztül is elérhető. A Telekom ezzel a már meglévő és a potenciális új ügyfelek számára is vonzó termékbe invesztál.

„A Beko Basketball Bundesliga az egyik legdinamikusabb és legvonzóbb liga Németországban” – nyilatkozta Michael Hagspihl, a Telekom marketingért felelős vezetője. „A hosszú távú partnerséggel minden platformon még attraktívabbá tesszük televíziós termékünket, az Entertaint” – tett hozzá.

Bár a pénzügyi adatokkal kapcsolatban hallgatásról egyeztek meg a felek, az összegtől függetlenül jó üzletnek tűnik a ligával való együttműködés. Jan Pommer Beko BBL-vezér évek óta azon dolgozik, hogy még több ember lelkesedjen a sport iránt. „Rendkívül örülünk, hogy a Deutsche Telekommal egy erős partnert szereztünk, akivel együtt új és innovatív utakon indulhatunk.” Az üzlet egy szublicencet is tartalmaz: egy ingyenes TV csatorna élőben közvetíthet közel ötven játékot. A Telekom és a liga által kötött szerződés mind a 306 liga-játékra vonatkozik, a rájátszásra, a döntőre (Beko BBL Top Four), az Allstar Dayre és a Champions Cupra is.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.