2012. augusztus 23.

A TvNetWork közel 100 százalékát megszerezték az ajánlattevők

99,61 százalékos részesedést szerzett a Digi Távközlési Kft. és a vele összehangoltan eljáró tulajdonosok - írja az MTI.

99,61 százalékos részesedést szerzett a Digi Távközlési Kft. és a vele összehangoltan eljáró tulajdonosok - írja az MTI.

99,61 százalékos részesedést szerzett a TvNetWork Nyrt.-ben a Digi Távközlési Kft. és a vele összehangoltan eljáró tulajdonosok az augusztus 21-én lezárult nyilvános vételi ajánlat során - írja az MTI a TvNetWork közleménye alapján.

A TvNetWork négy legnagyobb tulajdonosa idén júniusban jelentette be, hogy összehangoltan eljárva kívánják felvásárolni az általuk nem tulajdonolt részvényeket. Az ajánlat megtételére a Digi Kft.-t jelölték ki, amely június 29-én nyújtotta be az ajánlatot a felügyelethez részvényenként 300 forintos árfolyamon.

A másik három tulajdonos a holland Carose B.V., továbbá két Cipruson bejegyzett cég, a Trumbull Capitol Advisors és a Sjor Capital Limited. Az ajánlattételkor a négy tulajdonos együttesen a részvények több mint 85 százalékát birtokolta, szavazati arányuk pedig meghaladta a 99 százalékot.

A TvNetWork tőzsdei kivezetéséről már 2010-ben döntés született. A 2000-ben alakult cégben 2009 végén 30 százalékos részesedést szerzett a Digi szakmai befektetőként, ezt követően, 2010-ben a cég értékesítette az összes távközlési hálózatát, és megszüntette a távközlési tevékenységét.