2020. március 24.

A Twitter szerint visszaesnek a koronától a hirdetési bevételek

A cég forgalma ugyan nagyobb lett a járvány következtében, mégis visszavonták a tavaly kiadott pozitív negyedéves előrejelzést - írja az Adage.com.

A Twitter arra számít, hogy gazdaságilag meg fogja tépázni a céget a koronavírus járvány. Bár a közösségi média platform forgalma folyamatosan nő, amióta elkezdődött a vírus terjedése, azaz 2019 azonos időszakához képest 23 százalékkal több a látogató, mégis úgy becsülik, hogy a tavalyi év végén kiadott előrejelzést, amelyben 820 és 885 millió dollár bevételt prognosztizáltak, nem fogják tudni tartani - tudósít az Adage.com.

Ezért a Twitter hétfőn jelezte a befektetőinek, hogy ezt az iránymutatást tekintsék semmisnek. A negyedéves jelentésük pedig április 30-án várható.

“A Twitter erősen kezdte az évet, mielőtt a COVID-19 járvány kitört volna, magunk mögött tudhatunk egy sikeres Super Bowl kampányt, és általánosságban is erősödtünk Amerikában. A COVID-19 hatásai először Ázsiában kezdődtek, végül kialakult egy világjárvány, és az utóbbi hetekben ez sokkal jelentősebb hatással volt a Twitter hirdetési bevételeire világszerte,” nyilatkozta Ned Segal, a Twitter gazdasági igazgatója.

Ennek hatására a vállalat részvényei 2 százalékot zuhantak a tőzsdén.

Regényírás kezdőknek és Facebookozóknak

1 órája

Az #énitthonmaradok kampány részeként a Facebook összegyűjtött néhány izgalmas, fontos és kreatív kezdeményezést, melyet szeretne a média számára is bemutatni.

Lemondott Trump szóvivője

19 órája

Stephanie Grisham szóvivő visszatér a keleti szárnyba, hogy Melania Trump kabinetfőnöke legyen.