2016. február 15.

A UM az év globális ügynöksége az Adweek listáján

Az IPG Mediabrands cégcsoport tagját, a UM-et választotta a 2016-os Év Globális Médiaügynökségének az Adweek. Ez a UM második nagy elismerése idén, korábban az Advertising Age szintén a UM-et választotta a2016-os Év Ügynökségének.

A UM tavaly összesen 130 új ügyfelet nyert, többek között pl.: BMW, Coca-Cola, CVS Health, Johnson & Johnson, McCormick és Pernod Ricard; ráadásul a legtöbb tenderen nem is az esélyesek között tartották számon őket. A UM hálózat 175 jelentős szakmai díjat zsebelt be, többek között Cannes Lions, Festival of Media és Effie Worldwide elismeréseket, olyan ügyfelek számára készített munkákért, mint a Sony, ExxonMobil, Fiat Chrysler Automobiles, Media Markt és Vodafone. Tavalyi becsült összbevételük 545 millió dollár, ez 5 százalékos emelkedést jelent 2014-hez képest.

„Ennél büszkébb nem is lehetnék” - mondta Daryl Lee, a UM globális vezérigazgatója.

A média aranykorában élünk, a stratégiai innováció mindenhol elvárás – ezt egyértelműen mutatja a múlt év médiatendereinek száma. A UM-nél lehetőséget láttunk abban, hogy magasra tegyük a lécet a médiaszakma számára. Gyorsan cselekedtünk és megragadtunk minden lehetőséget, amelyet az év során kaptunk.

A UM 2015-ös eredményeihez közleményük szerint hozzájárult az általuk újonnan kidolgozott ún. „moments” tervezési megközelítés, valamint a Business Analytics Engine (BAE) nevű saját eszköz (új generációs előrejelzéseket adó, monitoring és optimalizációs szoftver), a termékportfólió továbbfejlesztése és a megerősített vezetői csapat is.