A cég a hálaadást követő nap, azaz a Black Friday és a szilveszter közötti időszak alatt várhatóan több mint 750 millió csomagot kézbesít majd, mely 5 százalékos növekedés 2016-hoz képest.

A UPS előrejelzései azt mutatják, hogy a cég a hálaadás és a szilveszter közötti 25 napos időszak során világszerte

több mint 750 millió csomagot kézbesít majd.

Fotó: Csomagkézbesítő jármű - UPS

 

Ez a rekordmennyiségű kiszállított csomag mintegy öt százalékkal haladja meg a tavalyi ünnepi csúcsidőszaki csomagmennyiséget. A várakozások szerint a december 25-ét megelőző 21 kiszállítási napból 17 során a kézbesített mennyiség meghaladja majd a 30 millió csomagot.

„A kereskedelmi értékesítési prognózisok egy újabb rendkívül erős ünnepi kiszállítási szezont jeleznek. A UPS ügyfeleivel együtt azon munkálkodik, hogy megfeleljen a megemelkedett fogyasztói igényeknek.” – mondta el Kate Gutmann, UPS értékesítési vezetője.

„Az online és mobiltelefonos vásárlások teljesen átalakították a kiskereskedelmet, a UPS pedig készen áll, hogy kiszolgálja mind a fogyasztókat, mind az üzleti ügyfeleit a csúcsidőszak során is.”

- tette hozzá.

 

Fotó: Zajlik a csomagolás - UPS

 

A forgalmas ünnepi időszak során a UPS dolgozóinak a szokásos napi mennyiséget közel kétszeresen is meghaladó számú csomagot és küldeményt kell majd célba juttatnia, ezért a cég már korábban felkészült arra, hogy a globális hálózata rugalmasan tudjon reagálni a megnövekedett keresletre.

A UPS folyamatos beruházásokat eszközöl az új technológiákba és létesítményeibe, ami nagyban hozzájárul a megnövekedett ünnepi kereslet sikeres kielégítéséhez. A cég 2017-ben négy nagyszabású létesítménytelepítési és bővítési projektet fejezett be, amely összesen mintegy 93 000 négyzetméterrel növelte a vállalat működési területét. Mind a csomagszortírozási, mind a kézbesítési kapacitás közel 6 százalékkal növekedett az elmúlt évben. A megnövekedett munkaerőigény kielégítésére az idei csúcsidőszak során a UPS 95 000 időszaki dolgozót, futárokat, kisegítőket, szortírozó munkásokat és rakodókat vesz fel világszerte.