2019. április 25.

A Vasas, a Budapest Honvéd és az Érdi VSE csapata nyerte a Danone Focikupa fővárosi elődöntőit

Hat megyéből és a fővárosból huszonnégy U12-es labdarúgó csapat mérkőzött meg a világ legnagyobb nemzetközi gyermek focikupájának három budapesti regionális elődöntőjén az FTC, a Vasas és a Honvéd régiókban.

A FIFA által is elismert, 10-12 éves gyermekeknek szóló Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi fordulója nagymértékben kibővült a tavalyi évhez képest: immár 12 régióban, összesen 96 csapat és közel 1.200 gyerek vesz részt rajta, a barcelonai döntőben pedig több mint 30 ország fiatal futballtehetségei fognak megmérkőzni a világbajnoki címért - áll közleményben.

„Nagy öröm számunkra, hogy sportszakmai szervezésünkkel ismét részesei lehetünk egy olyan programnak, ahol a gyerekek egyszerre sajátíthatják el a sport és az egészséges táplálkozás alapjait” – mondta Kiss László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Igazgatóság BEP szakmai igazgatója. „Egy színvonalas nemzetközi kupán való részvétel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a ma fiatal labdarúgóiból a jövő bajnokai legyenek” – tette hozzá.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség- és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát. Az ismeretterjesztés játékos formája pedig nem eredménytelen: örömmel látjuk, hogy a bajnokságban érintett 10-12 éves korosztály egyre többet tud a megfelelő táplálkozásról” mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg 100 éves vállalatunk „Egy életünk van és egy bolygónk” című küldetését” – tette hozzá.

Irány Spanyolország!

A Danone Focikupa a Gyermekekért három, budapesti elődöntőjén az FTC régióban az FTC, a Kelen SC, a Soroksár SC, a Dunaharaszti MTK, az FC Dabas, az Érdi VSE, a Budaörsi SC és a Budafoki LC, míg a VASAS régióban a Vasas, az UTE, a Dorog, a Dunakanyar, a BVSC, a Biatorbány, a REAC és a Gerrzo, a HONVÉD régióban pedig a Honvéd, az ESMTK, a CSHC, az Ikarusz, a Monor, az FC Hatvan, a Gyöngyös és a Jászberény csapatai álltak pályára.

A Honvéd régóban Budapest Honvéd-Ikarus 1:0, a Vasas régióban Vasas-Gerrzo 1:0, míg az FTC régióban Érdi VSE-FTC 1:0 eredmény született. A három győztes csapat, vagyis a Budapest Honvéd, a Vasas és az Érdi VSE már biztosan ott lesznek júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy ki képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

Játékos jótékonyság

A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. Az elődöntőkre hat megyéből vitték magukkal a csapatok a felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat pedig a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány képviselői veszik majd át.

Címkék: média gazdaság danone