2017. november 14.

A Vermis nyerte az Intrum Justitia tenderét

A világ legnagyobb követeléskezelő cégének tenderén szektorra és ügyfélre szabott koncepcióval nyert a digitális ügynökség.

A Vermis nyerte az Intrum Justitia insight fejlesztésre kiírt tanácsadói tenderét. A világ legnagyobb követeléskezelőjének magyarországi irodája folyamatosan fejleszti üzleti stratégiáját, aminek középpontjában az ügyfelek igényeinek legmagasabb szintű kiszolgálása áll, illetve az a cél, hogy lekövesse a céggel és termékeivel szembeni elvárások alakulását. A digitális ügynökség mindehhez olyan, a digitális területen, insight kutatásban szerzett tapasztalatot és tudást rendel, ami mind a tervezést, mind a megvalósítást eredményesebbé teszi.

„Kihívás és komoly lehetőség a világ egyik legnagyobb cégének, a piac egyik nélkülözhetetlen szereplőjének szakmai munkáját segíteni. Az insight fejlesztéssel kapcsolatos tanácsadói feladat esetében arra a digitális térben szerzett tapasztalatra építhetünk, ami az elmúlt években felhalmozódott a szakértői csapatban és lehetővé teszi, hogy speciális, szektoriális igényekre és ügyfélre szabott megoldásokat tudjunk kínálni" - emelte ki a nyertes tender kapcsán Báni Attila, a Vermis ügyvezető igazgatója.

A Vermis bevonását az is indokolta, hogy 2017 júniusában az 1923-ban alapított Intrum Justitia és az 1898-as alapítású norvég Lindorff egyesült, így a vállalat a szektor legnagyobb és legmeghatározóbb szereplője lett. „Az elemzések abban segítenek, hogy minél szakszerűbb és minél innovatívabb szolgáltatásokkal tegyük napról-napra korszerűbbé a követeléskezelés folyamatát, és ügyfeleink egy megoldás-oreintált ügykezelés részesei lehessenek. A Vermis-t, mint digitális ügynökséget azért választottuk, mert komplex, ügyféligényekre szabott megoldást kínál" - mondta a tender kapcsán Bíró Áron, az Intrum Justitia marketing és kommunikációs vezetője.

A Vermis saját fejlesztésű insight kutatási know-how-ja abban is támogatja a céget, hogy az pontos képet alkothasson arról, melyek azok a pontok, ahol indokolt a szolgáltatások fejlesztése, új termékek bevezetése, a kiszolgáló folyamatok átalakítása, hol van szükség – akár már előzetesen is – edukációval, támogató szolgáltatásokkal, információs csomagokkal beavatkozni annak érdekében, hogy egy követeléskezelési folyamat minden szereplő számára eredményes legyen.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.