A „Visa Mindenhol” kezdeményezés „Globális Női Kiadása” női vállalkozók számára biztosít lehetőséget, hogy bemutassák innovatív megoldásaikat.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Visa megerősítette elkötelezettségét a nők szerepének erősítése mellett az első „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás” (Visa Everywhere Initiative: Global Women Edition) elindításával. A program felhívja a vállalkozó nőket szerte a világon, hogy különböző kihívásokat oldjanak meg a fintech és a társadalmi hatások területén, egyenként 100 000 dolláros fődíjért. A program csúcspontja a közvetlenül 2019-es franciaországi FIFA Női labdarúgó-világbajnokságot előtt megrendezendő döntő lesz - áll közleményben.

„Több mint 163 millió nő kezdett világszerte saját vállalkozásba az elmúlt öt évben, ami a teljes dolgozó népesség 37 százaléka.

A nők egyre nagyobb számban vállalkoznak és a Visa elkötelezett amellett, hogy még több nőt inspiráljon arra, hogy áttörjék az akadályokat olyan platformok létrehozásával, mint a „Visa Mindenhol” kezdeményezés” - mondta Lynne Biggar, a Visa marketing és kommunikációs vezetője.

2015 óta a „Visa Mindenhol” kezdeményezés (VEI) előremutató megoldásokat kínál a jövő kereskedelmi és fizetési kihívásaira. A program 75 országban működik és eddig több mint 70 vezető start-upot támogatott pénzdíjakkal, mentorálással és a Visa ügyfeleihez és partnereihez való hozzáféréssel. Idén először regionális helyett világszintű program indul a fintechre és a társadalmi hatásokra fókuszálva, hogy ráirányítsa a figyelmet az alul reprezentált női üzleti vezetők millióira és rajtuk keresztül a Visa elkötelezettségére a mikro- és kisvállalkozások felé, ezáltal segítve elő a változást.

Vállalatok, melyeknek legalább az egyik alapítójuk nő, pályázhatnak olyan megoldásokkal, amelyek a fintech és a társadalmi hatások területén jelentkező kihívásokra adnak választ, az alábbiak szerint:

• Kihívás 1 (fintech): Kihasználva a vállalat egyedi adottságait hogyan tudja az általa javasolt megoldás átalakítani a fogyasztói és / vagy kereskedelmi fizetési élményeket helyi, regionális és globális szinten?

• Kihívás 2 (társadalmi hatás): Hogyan tudják a női vállalkozók világszerte segíteni a társadalmi hatásokat a fenntartható és egyenlő megélhetés támogatásával és a helyi/regionális gazdaságok megerősítésével?

 

További program elemek:

• A világ minden sarkában: A résztvevőket 6 régióba osztják: Észak-Amerika, Latin-Amerika, csendes-óceáni térség, Európa (Franciaországot kivéve), Franciaország, Afrika/Közel-Kelet. Minden régió egy-egy győztest küld a párizsi döntőbe.

• Fontos dátumok: A program fontosabb időpontjai:

o Jelentkezés megnyitása: március 6.

o Jelentkezési határidő: április 14.

o Regionális döntősök kiválasztása: május

o Globális döntő Párizsban: június 7.

• Döntő: A 2019-es franciaországi FIFA Női labdarúgó-világbajnokság nyitó hetében a döntősök networking eseményeken vesznek részt a Visa globális partner hálózatának tagjaival. A nyerteseket élő prezentációt követően választják majd ki.

• Díjazás: A legnagyobb hatású megoldásokat a Visa 100 000 dolláros díjban részesíti mindkét kategóriában, továbbá szakértői mentorálást és hozzáférést kapnak a Visa ügyfél és széleskörű partner hálózatához. Továbbá, belépőjegyet kapnak a 2019-es FIFA Női labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésére.

• Globális kampány: A Visa globális marketing kampányt indít “Együtt egyként” címmel, hogy bemutassa „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás”-t. Nyolc korábbi női VEI győztes és döntős, akik a világ különböző régióit képviselik segítenek inspirálni társaikat, hogy vegyenek részt a versenyben, vágjanak bele és valósítsák meg álmaikat és építsenek sikeres vállalkozást.

 

„A „Visa Mindenhol” kezdeményezés lehetővé tette, hogy növeljük termékünk értékét a Visa Development Platform alkalmazásprogramozási felületeinek (API) segítségével.

Elég elismerést gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy új ügyfeleket és üzleti lehetőségeket szerezzünk! Személy szerint azt gondolom, hogy óriási teljesítmény volt” - mondta Amparo Nalvarte, a Culqi vezérigazgatója és társalapítója. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a „Visa Mindenhol” kezdeményezés egyik győztese lehetek és óriási megtiszteltetés, hogy a „Globális Női Kiadás” kampány arca lehetek. Alig várom, hogy szurkolhassak minden nagyszerű nőnek, akik ezen a csodálatos versenyen részt vesznek.”

Megerősítve a Visa folyamatos elkötelezettségét a női vállalkozók támogatásáért a „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás” a Visa által támogatott „Nők Következnek” (She’s Next Empowered by Visa) közelmúltbeli bevezetésére támaszkodik. Ez egy olyan globális platform, amelyet azzal céllal hoztak létre, hogy támogassa a kisvállalkozásokkal rendelkező nőket vállalkozásuk felépítésében, fenntartásában és fejlesztésében világszerte.

A „Nők Következnek”-et támogatja a „Női Cégalapítók Társasága” (FFC), amely a nők támogatására létrejött női üzleti hálózat. A sikeres nyitórendezvény után, amely az amerikai egyesült államokbeli Atlantában volt, a „Nők Következnek” és az FFC a legújabb rendezvényét a Nemzetközi Nőnapról alkalmából New Yorkban tartották meg március 6-án.

Címkék: média gazdaság visa

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)