20 százalékos részt szerez az ügynökségi holding a közönségmérő cégben.

19,9 százalékos részesedést szerez a WPP a comScore amerikai online közönségmérő cégben, jelentette be az ügynökségi holding. Amennyiben a felvásárlási ajánlat ellen nem lesz a szabályozó hatóságoknak kifogásuk, a tranzakció a második negyedévben zárulhat. Bár már ez is fontos hír, nem csupán ennyiről van szó.

A WPP kutatási üzletága, a Kantar stratégiai megállapodást köt a comScore-ral, melynek célja, hogy cross-médiás közönség- és kampányméréseket alakítsanak ki. A megállapodás az Egyesült Államokon kívüli piacokra vonatkozik, és azt is jelenti, hogy bizonyos európai piacokon a comScore veszi át a Kantar online közönségmérési szolgáltatásait. A felek a lépéstől új szolgáltatások létrehozását várják, illetve azt, hogy végre "feltörjék a kódot" a cross-platform mérések terén.

Eközben a WPP-t adatfronton más felvásárlásokkal is hírbe hozták. A Tesco a piaci hírek szerint eladná a Dunnhumby-részesedése egy részét, és az egyik esélyes vevőjelöltnek a WPP tűnik. Sir Martin Sorrell utóbbi években tett nyilatkozatai fényében egyáltalán nem meglepő az ügynökségi holding megnövekedett aktivitása a kutatói/adatszegmensben.