2016. május 09.

A Whitereport az Ogilvy PR-t választotta

A nemzetközi siker kapujában álló, egyelőre 100 százalékos magyar tulajdonú startup, a Whitereport mediabrowser kommunikációs feladatait mostantól az Ogilvy Public Relations látja el.

A női vállalkozás eddig szinte egyedülálló médiapiaci kereskedelmi információkat, tulajdonviszonyokat, valamint a pénzügyi mutatókat összegző, elemző és kezelő adatbázist fejlesztett. A Whitereport-ot április végén ismerte meg a nemzetközi befektetői piac, mivel a csapat akkor mutatkozott be a világ egyik leggyorsabban növekvő startup börzéjén, az amerikai Collisionon.

Közleményük szerint hírnévmenedzsmenttel, sajtókapcsolatainak kiaknázásával és kommunikációs tanácsaival segíti a magyar startup további sikereit a Geometry Global cégcsoporthoz tartozó Ogilvy Public Relations kommunikációs ügynökség. A kizárólag női vezetőkből álló, nagy médiapiaci tapasztalattal rendelkező Whitereport-csapat hazai kisvállalkozásként olyan különleges adatbázisszoftvert fejlesztett, amely egyedülálló módon kezeli a médiaipar adatait, illetve a média iparági eszközök új generációját képviseli cross-médiás jellege és könnyű használhatósága révén.

A Whitereport ügyfelei ezáltal olyan információkat kaphatnak, amelyekkel időt és pénzt takarítanak meg, és döntéseiket az eddiginél alaposabb tényalapú szemlélettel hozhatják meg.

A 2011-ben alapított startup képviselte hazánkat április végén az Egyesült Államokban megrendezett Collision startup börzén.  A három magyar lány által vezetett vállalkozás az „előszűrés” során a konferencia ALPHA névre keresztelt programjába került, amelyet a különlegesen ígéretesnek tartott startupok számára hoztak létre. A Data Track kategória magyar kiállítójaként nem csak a médiapiaci kereskedelmi információkat, tulajdonviszonyokat, valamint a pénzügyi mutatókat is egyedülálló módon kezelő adatbázis bemutatására volt lehetőségük a hazai fejlesztőknek, hanem az egyik legfontosabb kerekasztalbeszélgetés (Going Global: Navigating European tax and regulation) résztvevőjeként is megmutathatták magukat.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.