2013. május 21.

A Yahoo! megvette a Tumblr-t

Vége a találgatásnak, a hír immár hivatalos. A szolgáltatás kicsivel több mint 1 milliárd dollárért kelt el.

Vége a találgatásnak, a hír immár hivatalos. A szolgáltatás kicsivel több mint 1 milliárd dollárért kelt el.

1,1 milliárd dollárért vette meg a Yahoo! a Tumblr-t, jelentette be az előbbi, véget vetve a korábbi találgatásoknak. A várhatóan az év második felében lezáruló tranzakció nyomán ugyanakkor az ígéretek szerint a Tumblr nem veszti el az önállóságát, hanem továbbra is különálló üzleti egységként működik, melynek élén David Karp marad az elsőszámú vezető.

A Tumblr-t jelenleg havi 300 milliónál több egyedi látogató keresi fel, és minden egyes nap 120 ezer újabb feliratkozót köszönthet a szolgáltatás. A Yahoo! által idézett statisztikák szerint másodpercenként 900 poszt születik, és az oldalon havonta 24 milliárd percet töltenek összesen a látogatók. A  Tumblr-felhasználók több mint fele használja a szolgáltatást mobilappon keresztül, és naponta átlagosan hétszer keresik fel azt.

Az ügylet többek között azért lehet kecsegtető a Yahoo!-nak, mert így közönsége 50 százalékkal nőhet, és havi szinten meghaladhatja az egymilliárd főt. A Yahoo! felületeinek forgalma ötödével bővülhet. Marissa Mayer, a Yahoo! vezére elmondta: elismeri, hogy sok szempontból a most összebútorozó két cég nem is lehetne különbözőbb, ám éppen a különbségek miatt lesznek egymás jó kiegészítői. Eközben David Karp nyugtató szavakkal fordult a Tumblr-közösséghez: semmi nem változik a célokat tekintve és a csapat is marad a régi.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.