2011. május 09.

A barátokkal vetélkedik a televízió

A német Super RTL felmérései szerint a 6-12 évesek elsősorban barátaikkal töltik szabadidejüket (79%), de tévézni is majd ilyen arányban szoktak.

A német Super RTL felmérései szerint a 6-12 éves korosztály elsősorban barátaival tölti szabadidejét, ezt a megkérdezettek 79 százaléka állította, de a televíziózás is nagy kedvenc, mivel 78 százalék ezt jelezte.

A német Super RTL televíziós csatorna felmérései szerint a 6-12 éves gyerekek elsősorban kis barátaikkal töltik szabadidejüket, ezt a megkérdezettek 79 százaléka állította, de a televíziózás is nagy kedvenc, mivel 78 százalék jelölte meg e tevékenységet.

A felmérésben megkérdezettek 57,6 százaléka a gyerekcsatornák műsorait nézi. A maga közönségarányát 24,2 százalékosra teszi a Super RTL, ezzel a legnézettebb gyerekcsatorna Németországban.

Más médiaeszközökkel nem sokat bajlódnak a 12 évesnél fiatalabb német gyerekek: mindössze 3,7 százalékuk birtokol okostelefont, de számukra annak, miként az internetnek, nincs komolyabb jelentősége.

Főként a fiatalabbak körében van ez így, mert az internettel az említett korcsoport megközelítőleg 60 százaléka kapcsolatba kerül, de ez az arány évek óta nem mutat változást. Mikor azonban a gyerekek elmúlnak 12 évesek, hirtelen megnő az érdeklődésük iránta, akkor már 90 százalékuk a hálón kalandozik.

Ekkortól válik számukra érdekessé a közösségi média is. A nagyobb gyerekek elsősorban a Youtube-ot nézegetik, a közösségi médiával 61 százalékuk foglalkozik, de Németországban a helyi SchülerVZ a kedvenc, utána jönnek a Facebook és társai.